Породица Брковић из Ћукала код Српца са петоро дјеце живи под плочом

Д. Ј.
Породица Брковић из Ћукала код Српца са петоро дјеце живи под плочом

Србац - Седмочлана породица Брковић из Ћукала код Српца већ пет година живи у кући која прокишњава, а подизање крова за њих је недостижан сан.

Беспарица је прекинула градњу дома који је озидан до прве плоче, па су морали да га покрију најлоном. Међутим, јака киша која је падала претходних дана прошла је кроз плочу и поплавила приземље.

- Да бих подигао кров, потребно ми је око 9.500 марака. Општина је обећала пакет грађевинског материјала вриједан 4.000, али је проблем гдје наћи још 5.500 марака - каже Свето Брковић, замоливши хумане људе да помогну како би кућу што прије покрио јер страхује за здравље чланова породице.

Свето, који је незапослени борац прве категорије, стекао је са супругом Драганом петоро дјеце - Драгољуба, Драгицу, Дијану, Драгишу и Данијелу, која има само четири године.

- Нико у породици није стално запослен и углавном живимо од мојих надница. Добијамо 60 марака борачког и 105 дјечијег додатка. Троје дјеце иде у школу и треба их спремити и нахранити - каже Брковић.

Ову породицу је недавно обишао и одборник Зоран Вучић, који је рекао да ће се заложити у Скупштини општине да прикупе новац како би Брковићи добили кров над главом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана