Помоћ из буџета општине Србац: Подстицаји за 79 пољопривредника

Д. Ј.
Помоћ из буџета општине Србац: Подстицаји за 79 пољопривредника

СРБАЦ - За 79 пољопривредних произвођача из Српца одобрени су новчани подстицаји у износу од 78.750 КМ који ће бити финансирани из општинског буџета.

Новац за куповину нових трактора добиће девет пољопривредних произвођача, а за набавку прикључних машина њих 17.

Начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић рекао је да ће бити суфинансирано и 27 корисника за додјелу пластеника са додатном опремом, што је мање него што је било предвиђено, истакавши да је на то утицала виша цијена пластеника на тржишту ове године.

Биће пружена подршка и за три воћара за подизање нових вишегодишњих засада јабучастог, коштичавог, језграстог и бобичастог воћа и винограда, а за увођење система за наводњавање у ратарској и повртарској производњи одобрена су средства за пет пољопривредних произвођача.

- Од десет пријављених пољопривредника, девет је испунило услове за субвенцију за производњу и узгој квалитетних приплодних крмача и супрасних назимица које се воде у матичној евиденцији ресорног министарства, а за девет пољопривредника биће исплаћена субвенција за музна грла и стеоне јунице – истакао је Михољчић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана