Пјесмом се опростили од ђачких клупа

Игор Пилиповић
Пјесмом се опростили од ђачких клупа

Бањалука - Познатим стиховима пјесме "чије ноге данас никуда не журе, оне што су једва стигле до матуре" ученици завршних разреда градских средњих школа у петак су се опростили од школски клупа.

Уз игру, пјесму и незаобилазне трубаче испред школа или у парку "Младен Стојановић" обиљежен је крај средњошколских дана.

Од раних јутарњих часова ученици Технолошке школе, уз познате тактове пјесама, славили су завршетак школовања. Уз пратњу трубача придружили су се колегама из других школа у парку "Младен Стојановић".

- Жао ми је што завршавам средњу школу због другова и дана које смо провели заједно. То нећу никада заборавити. Планирам да наставим школовање у својој струци - рекао је Душко Гудураш, који је стекао диплому графичког техничара.

Његова другарица из Технолошке школе Маргарета Већановић планира да се запосли.

- Није ми жао наставе и учења већ растанка са пријатељима из разреда. Вјерујем да ћу са већином остати у контакту, јер, практично, од данас свако одлази својим животним путем - рекла је Већановићева.

Ученици Техничке школе стигли су у парк "Младен Стојановић" у колони. Орила се пјесма, а онда су се придружили традиционалном колу.

- Окупили смо се да прославимо завршетак школовања онако како доликује. Жао ми је што завршавамо, јер ово је, ипак, био најљепши дио живота, а даље школовање настављам у својој струци - казала је техничар друмског саобраћаја Невена Бундало.

Будући стоматолог, иначе матурант "Гемит Апеирона", Немања Пјаца каже да ће даље образовање наставити у Њемачкој.

- Тамо видим шансу за боље напредовање, али тренутно су ми мисли усмјерене на то да прославимо овај растанак како доликује - рекао је, уз осмијех, Пјаца.

Никола Срдић из Пољопривредне школе планира да се упише на психологију, а каже да је пријемни већ припремио.

- Супер је друштво, ево ту је и хармоникаш који нас увесељава. Жао ми је што завршавам школу, јер сам уживао ове четири године и сигурно је то најљепши дио мог живота - рекао је Срдић.

Његов колега из Пољопривредне школе Бранислав Милишић каже да завршава за пољопривредног техничара. Није се одлучио за факултет, али ће се држати своје струке, јер у пољопривреди види будућност.

- Окупили смо се да заједно са ученицима из других школа прославимо завршетак школовања. Драго ми је да је овај дио живота иза мене - рекао је Милишић.

Вријеме

Ни лоше вријеме није могло да поквари славље.

- Киша је пријетила да поквари планове, али јачи смо од свега. Крај школовања је морао да буде прослављен, без обзира на временске прилике - рекао је Александар Вулин из Техничке школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана