Обезбиједити услове за коришћење ауто-стазе у Залужанима

Д. С.
Обезбиједити услове за коришћење ауто-стазе у Залужанима

Лакташи - Ауто-стаза, која се налази на подручју некадашње касарне "Крајишких бригада" Залужани, с обзиром на то да не испуњава потребне аспекте безбједности, неће бити у употреби док ови аспекти не буду обезбијеђени.

Рекли су ово у општини Лакташи, која је једини власник подручја на којем се налази ова ауто-стаза.

- Планирани радови на отварању путне комуникације за насеља Трн, Јаблан и Буковица предвиђени су као привремено рјешење, али то не значи да љубитељи ауто-мото спорта неће бити у могућности да користе ауто-стазу за вријеме одржавања трка - нагласили су у овој општини.

Додали су да су информације, које су се појавиле протеклих дана, нетачне, те да су због појединаца и њихових личних интереса злоупотријебљени искрени љубитељи ауто-мото и картинг спорта.

- Ова локална заједница нема закључен ниједан уговор са физичким или правним лицем о коришћењу ове ауто-стазе. Убудуће свако нарушавање власништва и ометање овлашћених службених лица општинске управе у раду, биће санкционисано у складу са позитивним законским прописима - поручили су у овој општини.

Напоменули су да, осим у случају када је требало делегирати одговорност за несрећни случај, када је на поменутој стази у августу 2015. године, у судару камиона и мотоцикла, страдао младић Р. М. (28), нису обавијештени о било којим активностима које су се одвијале на третираном подручју нити се са њима ико консултовао у вези са било чим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана