Најскупљи стан у Требињу продат за 350.000 КМ

Срна
Најскупљи стан у Требињу продат за 350.000 КМ

Требиње - У Требињу је прошле године најскупљи стан продат за 350.000 КМ, а купио га је Србин који живи и ради у Швајцарској.

Ријеч је о стану од 180 метара квадратних у строгом центру града, са великом терасом, подним гријањем, првокласном керамиком, паркетима и галантеријом, која је купац у готовини платио у предградњи.


"Овакви станови праве се према специјалним захтјевима и купци најчешће већи дио ентеријера ураде сами. Било је жеља попут уградње паметног свјетла, електронских подизача ролетни, луксузних камина, али то додатно плаћају и ангажују извођаче радова према свом избору", рекао је Срни један од инвеститора.

У прошлој години луксузних пентхауса продато је двадесетак, површине од 120 до 180 метара квадратних, по цијени од око 2.000 КМ по метру квадратном.

"Уколико купац жели посебну галантерију, италијанску керамику и други луксуз плаћају и до 400 марака више по метру квадратном у односу на купце стандардних станова", кажу инвеститори и додају да луксузне станове углавном купују Требињци који годинама живе и раде у иностранству, али има и домаћих купаца.

Цијена стандардних станова у Требињу износи од 1.400 до 1.650 марака по метру квадратном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана