Најезда инсеката узнемирила становнике Бијељина

Агенције
Најезда инсеката узнемирила становнике Бијељина

Бијељина - Најезда мува и бува узнемирила је становнике Бијељине, а мира им не дају ни комарци упркос томе што је велики број њих уништен.

- Уништавање комараца на подручју општине Бијељина успјешно се обавља, иако се становници жале на њихово присуство - речено је у фирми "ЛД-Еко заштита", која је надлежна за уништавање комараца, јавиле су агенције.

Директор овог предузећа Мирко Драганић каже да је немогуће уништити све комарце на некој територији и да би било опасно за природну средину и биолошки ланац исхране када би се нека врста потпуно уништила.

 - Комараца има, али ријеч је о одрживој бројности - рекао је Драганић и закључио да је стање више него добро. Фирма "ЛД-Еко заштита" примјењује европску праксу уништавања комараца, која подразумијева уништавање ларви у водама.

- На подручју општине Бијељина има само десет одсто водене површине, па је овај начин уништавања комараца изводљив - додао је Драганић.

Он је нагласио да је прскање комараца из авиона нездраво за околину и усјеве, и да ће се досадашњи начин уништавања комараца наставити и убудуће.

- Тренутно је на бијељинском подручју присутна најезда бува и мува које сметају бројним становницима, али тај проблем није у надлежности "ЛД - Еко заштите" - рекао је Мирко Драганић.

Акција

Акција уништавања комараца на подручју општине Бијељина траје од краја марта до краја септембра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана