Нада да ће се Драгољуб појавити не јењава

Данијела Стоканић
Нада да ће се Драгољуб појавити не јењава

Градишка - Прошле су двије године, а од нашег Драгољуба ни трага ни гласа. Не знам шта се могло десити нашем сину јединцу, који би, ако је жив, а надам се да јесте, данас имао 18 година.

Ово дрхтавим гласом говори Богдан Мисимовић из Градишке, отац Драгољуба, којем се од 21. децембра 2015. године, када је изашао из школе послије наставе, губи сваки траг.

Прије нестанка, присјећа се Богдан, њихово чедо, које је похађало други разред градишке Гимназије, било је весело и имало бројне планове, међу којима и студије у Данској. Богдан не одустаје од потраге за сином, иако су, како каже, сви дигли руке од овог случаја.

- Упркос скромним материјалним могућностима, сваки дан трагам за својим Драгољубом. Од његовог нестанка добили смо много лажних информација. Ишао сам чак и до Аустрије, јер смо добили информацију да је у цркви у Бечу виђен младић који веома личи на нашег сина како тражи помоћ - казао је Мисимовић, који је чак подигао кредит како би могао наставити потрагу.

Додао је да је у очају контактирао и Игора Јурића из Србије, оца Тијане, која је отета и убијена 2014. године у близини села Бајмок.

- Он је послао телевизијску екипу из Србије да сними нашу причу. Покушао је нашег сина да убаци и у тамошњи регистар несталих, међутим, није успио, јер ми нисмо држављани Србије - рекао је Мисимовић.

Овај храбри отац је тражећи сина прешао хиљаде километара и подијелио на стотине Драгољубових слика, али узалуд. Са полицијом РС је још у мају прошле године, каже, изгубио сваки контакт.

- Постоји сумња да је мој син прешао границу са пасошем друге особе. Особа из Србије која га је превела преко границе још није испитана - тврди Мисимовић.

Драгољубова мајка Мирјана признаје да их неизвјесност раздире и убија.

Мисимовићи кажу да им сваки телефонски позив, писмо, информација или сумња улијевају наду да ће њихов Драгољуб бити пронађен, да ће их поново загрлити и да ће доћи крај мјесецима и годинама стрепње.

У Полицијској управи Градишка истичу да немају нових информација у вези с нестанком Драгољуба Мисимовића.

- Полиција, у складу са Упутством о потражној дјелатности, и даље предузима све потребне мјере и радње како би се лице пронашло - саопштено је из ПУ Градишка.

Патње Мисимовића због непознате судбине њихових најмилијих дијеле десетине становника Српске, јер према ранијим подацима, годишње нестане осамдесетак особа.

Осим за Мисимовићем, полиција трага још за дјечацима из Вишеграда Аленом Буквом и Милошем Тодоровићем. Милош је посљедњи пут виђен 7. новембра 2007. године у 9.30 сати у Спортском центру "Ушће" у Вишеграду. Претпоставља се да је Милош, трчећи за лоптом, пао у ријеку, гдје је лопта и пронађена, али то није доказано. Ален је нестао 2012. године испред куће у селу Међеђа код Вишеграда.

Поплаве

Међу несталима је и Бањалучанин Горан Симић, који је 2014. године нестао у бујичним поплавама. Он је кобног 5. августа те године кренуо по супругу и само на 50 метара од куће њених родитеља губи му се сваки траг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана