На два точка oд Градишке до Барселоне

Милан Вујић
На два точка oд Градишке до Барселоне

Градишка - Ведран Панић и Немања Кесер из Градишке успјели су на бициклима да стигну до Италије, а ови младићи жељни авантуре планирају да на два точка дођу до Шпаније.

Чланови брдско-бициклистичког клуба започели су ову авантуру 10. августа, а циљ им је да пређу више од 2.000 километара како би дошли до Барселоне. Они ће током путовања према Барселони проћи кроз Хрватску, Словенију, Италију и Француску.

- Дневно прелазимо око 170 километара и тренутно се налазимо у Италији, гдје смо прешли Венецију, Тревизо и одмарамо у Вићенци. Припремамо се за пут ка Ђенови - поручили су Панић и Кесер и додали да су одушевљени пејзажима Италије, али и љубазношћу локалног становништва. 

- Имали смо прилику да уживамо у фантастичној природи. Било је пуно успона па смо на одређеним дионицама ишли и око 70 километара. Није нам било тешко да се снађемо јер су на сваком ћошку путокази - рекао је Панић.

Додао је да их је највише фасцинирала Венеција.

- Италијани воле бициклисте и срели смо доста авантуриста који возе бицикле и веспе, а један нас је зауставио и упитао коју опрему користимо и куда смо пошли - каже Панић.

Панић и Кесер већ имају искуства у оваквим подвизима, а прошле године су на бициклима обишли Мађарску и Аустрију.

Новац

Немања Кесер је рекао да им за ову авантуру није било потребно пуно новца.

- Буџет циклотурера износи око десет евра, тако да штедимо максимално па ћемо спавати у кампу - рекао је Немања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана