Марко Обрадовић најбољи спортиста Бијељине у 2016. години

Срна
Марко Обрадовић најбољи спортиста Бијељине у 2016. години

Бијељина - Марко Обрадовић из бијељинског Фудбалског клуба "Радник" проглашен је вечерас за најбољег спортисту Града Бијељине у 2016. години.

На 40. јубиларном избору најуспјешнијих спортиста, који организују "Семберске новине" под покровитељством Града, жири је другу награду додијелио Николини Грухоњић из Џудо клуба "Пантери", а трећу Бориславу Јовановићу из Теквондо клуба "Соко".


Жири састављен од ранијих добитника титуле најбољег спортисте, за најбољег спортисту у категорији лица са инвалидитетом прогласио је Велезара Шурбата из Стрељачког клуба Ратних војних инвалида "Орао".

За најбољег спортског радника проглашен је Небојша Томић из Фудбалског клуба "Радник", а за најбољег педагога физичког васпитања Соња Петровић.

Најуспјешнијом омладинком вечерас је проглашена Јелена Васиљевић из Атлетског клуба "Академац", а најуспјешнији омладинац је Жико Симеуновић из Теквондо клуба "Соко".

Најбољи тренер за 2016. годину је Дарко Манојловић из Одбојкашког клуба "Радник".

Најбоља женска екипа је Женски фудбалски клуб "Бумеранг", а најбоља мушка екипа је Фудбалски клуб "Радник".

Шеф градске Службе за спорт и физичку културу Боро Ђокић рекао је Срни да су вечерас проглашени најбољима они који су у 2016. години остварили запажене резултате.

Ђокић је рекао да је прошлогодишња сезона једна од успјешнијих у историји бијељинског спорта, а обиљежиле су је успјех Фудбалског клуба "Радник", као побједника КУП-а БиХ и његов излазак у Европу.

Према његовим ријечима, то је назначајнији успјех у 2016. години јер су генерације Фудбалског клуба "Радник" сањале овакав успјех.

"У 2016. години смо били и домаћини балканског првенства за одбојкашице када смо угостили седам земаља Балкана. Свакако треба нагласити и успјех бијељинског Женског фудбалског клуба који су прваци Републике Српске, а финалисти КУП-а БиХ, али и сјајне резултате које постижу особе са инвалидитетом, а који се такмиче у три спорта", рекао је Ђокић.

Бијељина је град са 150 регистрованих спортских клубова, у којима се такмичи око 5.000 чланова. Град за спорт годишње издваја 1,8 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана