Ловци пишу захтјев за ванредни одстрел медвједа

М. Л.
Ловци пишу захтјев за ванредни одстрел медвједа

Кнежево - Чланови Ловачког удружења "Чемерница" из општине Кнежево упутиће данас у Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС захтјев да им буде одобрен ванредни одстрел медвједа који ових дана пустоши штале у селима на подручју ове општине.

Предсједник Удружења Милорад Ћелић истиче да су одлучили да траже ванредни одстрел након што им је потврђено да интервентни тим за успављивање дивљачи још није формиран.

- Разговарао сам са представницима Ловачког савеза РС и рекли су ми да интервентни тим који ће руковати пушком за успављивање дивљачи још није формиран, а кад ће бити не зна се. Морамо се сналазити на други начин. Преостаје нам само да Министарство одобри одстрел медвједа прије него звијер причини још већу штету - рекао је Ћелић.

Из Ловачког савеза РС раније су казали да су они доставили ресорном министарству свој приједлог чланова интервентног тима. Докле се дошло са формирањем овог тима нису нам одговорили у Министарству пољопривреде.

Због страха да би се звијер могла вратити и по ко зна који пут "вечерати" у некој од сеоских штала, мјештани села Марићи организовали су ноћне страже, да би сачували стоку.

Медвјед је протеклог викенда у домаћинству Жељка Будића убио свињу тешку 200 килограма. Неколико дана прије звијер је убила двије свиње у селу Баљвине, а дан раније и двије свиње у селу Брегови завршиле су у чељустима звијери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана