КУД Свети Сава из Бањалуке: Игра и пјесма за јубилеј и основце

М. Л.
КУД Свети Сава из Бањалуке: Игра и пјесма за јубилеј и основце

Бањалука - Премијерним извођењем кореографије "Игре са Мањаче" више од 200 чланова Културно-умјетничког друштва (КУД) "Свети Сава" из Бањалуке представило је бањалучкој публици врхунско умијеће.

Препуном двораном "Обилићево" одјекивале су игре и пјесме са Мањаче и Грмеча, из Шумадије и Војводине, а публика није штедјела дланове, наградивши аплаузом сваку кореографију. КУД "Свети Сава" је овим наступом обиљежио осам година успјешног рада, а предсједник Управног одбора Миленко Дулић с поносом истиче да је концерт имао и хуманитарни карактер.

- Ово нам је четврти хуманитарни концерт за осам година постојања. Сав новац од улазница намијењен је за увођење централног гријања у подручном одјељењу Основне школе "Свети Сава" у Павловцу - казао је Дулић.

Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић рекао је да су подржали концерт и да је то примјер за све КУД-ове како се са школом може добро сарађивати.

- Са директором школе и представницима КУД-а "Свети Сава" договорио сам да министарство донира сав новац који буде недостајао за увођење централног гријања у подручном одјељењу у Павловцу - рекао је Малешевић.

Поред домаћег ансамбла, на концерту су наступили и гости из Словеније - Српско културно хуманитарно друштво "Десанка Максимовић". КУД "Свети Сава" основан је 2007. године и броји 265 чланова, а формирали су четири фолклорне групе, пјевачку групу и оркестар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана