Херојски подвиг ватрогасца Жељка Никића из Модриче: Спасио човјека из бунара дубоког десет метара

Милијана Латиновић
Херојски подвиг ватрогасца Жељка Никића из Модриче: Спасио човјека из бунара дубоког десет метара

Модрича - Ватрогасац Жељко Никић (31) из Модриче, који је јуче ујутро из бунара дубоког десет метара спасио старијег суграђанина, постао је херој у својој општини.

Вијест о његовом племенитом чину и храбрости одјекнула је Републиком Српском и регионом, а телефони, како његов, тако и онај у Ватрогасној јединици Модрича, усијали су се од позива, јер су многи жељели да честитају на успјешно обављеној акцији спасавања.

Никић је спасио човјека старости око 65 година, који се орезујући воће попео на бунар да дохвати још један огранак, а потом је плоча, нагрижена зубом времена, попустила и он је упао у бунар. Захваљујући комшијама које су видјеле шта се десило и одмах позвале ватрогасце и Службу хитне помоћи, све се добро завршило.

- Нисам оклијевао ни секунд, одмах сам рекао старјешини да идем у бунар. Није било мјеста за страх, размишљао сам само о томе да морам спасити човјека. Бринуло ме само то што не знам у каквом је стању и хоћу ли стићи на вријеме - испричао је Никић.

У шали додаје да је одлука о томе да иде у бунар била логична, јер је, како каже, од колега у смјени био и најлакши и најмлађи.

- Спустили су ме конопцима у бунар. Сва срећа па човјек није имао тежих повреда, ни ломова. Свезао сам га конопцима, а потом су нас моје колеге извукле на сигурно - рекао је Никић и додао да је позив ватрогасца изабрао како би могао помоћи људима у невољи.

За осам мјесеци, колико се бави овим послом, каже да је ова акција била једна од најтежих, али се ипак добро завршила.

Мјештанин којег је спасио превезен је у модрички Дом здравља, а потом на детаљне прегледе у болницу "Свети апостол Лука" у Добоју.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице у Модричи Драган Стјепанић истиче да се Никић, иако најмлађи члан ове јединице, већ неколико пута истакао по својој храбрости и спремности да брзо реагује у тешким ситуацијама.

- Ова акција је протекла у најбољем реду, све се одиграло брзо. Успјели смо извући и човјека који је због несрећног случаја завршио у бунару и нашег Жељка који се није двоумио да иступи први - рекао је Стјепанић и додао да је поносан на Никића, за кога каже да је био јунак ове акције.

Први иде у пожар

Модрички ватрогасци су јуче имали пуне руке посла, а о томе најбоље свједочи чињеница да су одмах након спасавања човјека из бунара имали дојаву о пожару. Ватрогасац Никић је и ту показао своју храброст и жељу да помогне.

- Морали смо гасити пожар на спрату куће, а Жељко је опет био први у акцији - рекао је Стјепанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана