Херцеговац Радован Паровић ниже побједе у Слагалици

Анита Јанковић
Херцеговац Радован Паровић ниже побједе у Слагалици

Невесиње - Радован Паровић (22) из Невесиња данима одушевљава своје суграђане, који га бодре и навијају за њега док се надмеће у популарном квизу "Слагалица" Радио-телевизије Србије, нижући побједу за побједом.

Овај студент прве године мастер студија геоинформатике каже да није очекивао да ће у "Слагалици" остварити запажен резултат, а о осам побједа није ни сањао.

- Пријавио сам се првенствено да видим какав је осјећај такмичити се пред камерама - рекао је Паровић.

Он је у укупном пласману освојио седмо мјесто међу четрдесетак противника. У посебно лијепом сјећању остаће му, каже, квалификациона емисија када је остварио најубједљивију побједу, престигавши противника са 134 бода разлике.

- У тој емисији сам освојио 179, а мој противник 45 бодова и та емисија би требало да буде емитована у суботу - рекао је Паровић.

Додао је да су до сада емитоване три емисије од укупно девет, у колико је учествовао.

- Задовољан сам резултатима и свјестан сам да још немам довољно знања за финалну побједу. Посебно ми је драго што нисам испао на првом кораку - рекао је Паровић.

Истиче да му је највише главобоље задавала игра "ко зна зна" због свеобухватних питања, а најбоље се сналазио у "асоцијацијама" и игри "мој број".

- Нисам се специјално припремао и читао додатну литературу ни за једну игру. Мале припреме сам обављао за прву игру слова тако што сам гледао претходне емисије и покушавао ући у рутину састављања ријечи - казао је Паровић.

Према његовим ријечима, за остале игре се немогуће припремити, већ је кључ знање. Додаје да је током снимања емисија највише проблема имао са тремом.

- Било је много искуснијих и старијих такмичара који су и раније учествовали у "Слагалици", а трема их је "тресла" исто као и мене. Било је питања на које сам знао одговор, али због треме се нисам пријављивао да не бих испао смијешан - прича овај Невесињац.

Додаје да су му такмичари говорили да су пред наступ пили и по два "бенседина" како би се смирили. 

- Ја нисам пио ни "бенседине", ни ракијицу - смјешкајући се каже Паровић који прижељкује да за неколико година, када стекне довољно знања, постане квизолог.

Успјех на факултету

Радован Паровић је био и један од најбољих студената на студијима геодезије у Београду које је завршио са просјеком оцјена 8,6. По завршетку школовања каријеру планира да гради у Србији или иностранству.

- Нећу се враћати у Невесиње јер нема посла за моју струку. Геоинформатика се бави авионским и сателитским снимањем и тешко да такав посао могу пронаћи у Херцеговини - каже Паровић и додаје да се одлучио за студиј геодезије, јер је математика од малих ногу његова велика љубав. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана