Градска управа Требиња помаже самозапошљавање

Срна
Градска управа Требиња помаже самозапошљавање

Требиње - Градоначелник Требиња Лука Петровић изјавио је да ће Градска управа настојати да обезбиједи материјалну подршку свим лицима која се налазе на Бироу за запошљавање, а која поднесу одрживе бизнис програме.

На састанку, коме се одазвало 120 лица која су изразила спремност за покретање сопственог бизниса, Петровић је рекао да Градска управа жели промовисати све квалитетне пословне идеје и помоћи њихову реализацију да би се подстакао развој требињске привреде и допринијело смањењу броја незапослених.


Сви заинтересовани до понедјељка, 5. јуна, могу поднијети кратки план и програм за своје пословне идеје са детаљима о томе који су им материјални ресурси неопходни и информацијом о људским ресурсима који ће, посредством Завода за запошљавање Требиње, бити ангажовани у оквиру будућег пословања.

Директор Агенције за развој малих и средњих предузећа града Требиња Дражен Бошковић истакао је да ће Агенција бити на услузи свим лицима која имају конкретну пословну идеју, те да ће пружати помоћ при изради бизнис плана и вођењу пословних књига.

Састанку у Градској управи присуствовали су и замјеник градоначелника Мирко Ћурић, начелник Одјељења за општу управу Ненад Милићевић и директор требињске филијале Завода за запошљавање Републике Српске Драган Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана