Глас Српске у посјети породици Лукијана Ивановића: Музика у генима

Драгана Келеч
Глас Српске у посјети породици Лукијана Ивановића: Музика у генима

Бањалука - Лукијан Ивановић из Бањалуке захваљујући таленту и преданом раду стигао је до финала музичког шоуа "X Factor", а његовом успјеху кумовали и су и гени јер долази из куће у којој сви пјевају и свирају.

Млађа сестра Кристина, од малих ногу забављала је дјецу широм РС својим водитељским и пјевачким вјештинама у емисији "Кики шоу". Данас је виолинисткиња и ученица Средње музичке школе "Владо Милошевић", а образовање планира да настави на Академији умјетности.

- Деца ме још препознају на улици, али више нисам само Кики, већ сам сада и Лукијанова сестра - каже Кристина наводећи да брату радо помаже, а да он ријетко одбија њену сугестију или савјет.

Лукијану савјета не мањка ни од старијег брата Немање, али са њим има и један проблем.

- Многобројне обожаватељке ме мијењају са братом, па им радо дајем аутограме - каже Немања кроз смијех.

Немања је апсолвент на бањалучкој Академији умјетности, гдје завршава филмску монтажу. Иако се први у породици дохватио микрофона превагнула је страст према кошарци.

- Кристина је прво била позната као Кики, а сада као Лукијанова сестра. Ја сам био познат као Кикин брат, онда као Лукијанов брат, па ваљда ће доћи неко вријеме када ћу и ја бити ја - не престаје Немања са збијањем шала.

Поносна мајка Мирјана каже да су од малих ногу Лукијан, Кристина и Немања учествовали на разним музичким фестивалима.

- Кристина и Лукијан наступали су на дечијој Евровизији у Србији, али и на многим другим такмичењима. Увек сам била ту да осмислим неку кореографију и костиме, а писала сам и текстове за дечију музику - истакла је она не скривајући да им је истовремено и највећи критичар, јер жели да буду најбољи.

Лукијанов отац Небојша професионално се бави музиком 30 година, а укућани за њега кажу да је "један човјек, један бенд". Пјева, свира гитару, клавијатуре и бубњеве.

- Код музичара постоји много сујете, али Лукијану ипак могу дати много корисних савјета - казао је отац звијезде "X Factorа".

Лукијан каже да ће у финалу "X Factorа" 23. марта побиједити најбољи, али не жели да прогнозира ко би то могао бити.

- Ово је велико искуство и успјех. Поред породице велика подршка ми је и ментор Емина Јаховић са којом је дивно сарађивати - казао је Лукијан и додао да ће се тек послије завршетка овог шоуа видјети шта је прави икс фактор.

Свјестан је да му је наступ у "X Factorу" одскочна даска за остваривање дјечачких снова.

- Од малих ногу певам, свирам клавир и бавим се продукцијом, али за сада још само као аматер. Правим своје пјесме и компонујем, а тиме ћу се наставити бавити - казао је Лукијан.

Иако му успјеси пријају Лукијан је уморан од сталних припрема за наступе.

- Послије "X Factorа" ћу на море и одморити се од свега - каже Лукијан наводећи да ће се пуних батерија посветити каријери.

Чајниче

Породица Ивановић се доселила 2006. године у Бањалуку из Чајнича.

- Наше родно место је Чајниче, а наш нови дом је Бањалука. Ипак, најљепша прича у свему јесте то што је Лукијан једини представник РС, који је изборио финале и од чије подршке зависи његов успјех - кажу Ивановићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана