Ђокић: Вријеме за свеопшту народну солидарност

Срна
Ђокић: Вријеме за свеопшту народну солидарност

Угљевик - Носилац листе СП-а за Народну скупштину Републике Српске из изборне јединице шест Петар Ђокић рекао је вечерас на предизборној трибини у Угљевику да грађанима требају власт и држава која ће бити додатно социјално одговорна и која ће се развијати на принципу свеопште народне солидарности.

Истичући да су социјалисти у претходне четири године у власти прихватали тешке задатке и остварили резултате у области бриге за пензионере, борце и незапослене, Ђокић је поручио да ће приоритет партије и у наредне четири године бити ново запошљавање.

Ђокић је поручио да само економски развој омогућава квалитетнији живот и да сви у Републици треба да раде више да би се на принципима свеопште народне солидарности створили услови за бољи живот грађана.

На трибини СП-а, која је одржана у Центру за културу у Угљевику, носилац листе ове странке за Парламентарну скупштину БиХ у изборној јединици два Далибор Стевић рекао је да ће социјалисти и након избора наставити да проводе политику на којој истрајавају већ 20 година.

"Социјалисти сигурно улазе у парламент БиХ, гдје ћемо својим начином рада утицати да се данашњи проблеми превазиђу и да престане искључивост која тиња годинама", најавио је Стевић.

Према његовим ријечима, сукобљавање различитих политичких опција не смије бити узрок за неактивност и нерад власти, због које грађани остају без својих права.

На листи социјалиста из града рудара су три жене, а предсједник општинског одбора СП-а Угљевик Миливоје Ристић рекао је на предизборној трибини да је то знак повјерења ове партије у младе, образоване људе који не могу све, али могу много да промијене и поправе.

Предизборној трибини СП-а у Угљевику претходила је трибина у мајевичкој општини Лопаре, на којој Ђокић обећао грађанима да неће остати сами у изузетно великим тешкоћама које су их задесиле са поплавама и клизиштима у мају.

"Увјерен сам да је дошло вријеме да објединимо снагу и енергију у један свеопшти народни покрет, који ће омогућити бржи развој Републике Српске, економски раст, сигурност и стабилност за све људе", поручио је Ђокић.

Кандидат СП-а из Лопара за Народну скупштину Војо Јурошевић поручио је суграђанима да ће се, уколико буде изабран, посебно залагати за помоћ свима који су настрадали у поплавама и клизиштима.

Као млад човјек, најавио је да ће се максимално борити за запошљавање младих у овој неразвијеној општини, који могу да обезбиједе развој локалне заједнице и цијеле Републике Српске. /крајзс/љб/мђ/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана