Дервента: Привредницима олакшан приступ финансијским средствима

Срна
Дервента: Привредницима олакшан приступ финансијским средствима

Дервента - У Дервенти је потписан Протокол о сарадњи општине Дервента и Гарантног фонда Републике Српске, који издаје гаранције за олакшан приступ финансијским средствима за привредна друштва у Српској и реализацију њихових пословних идеја.

Протокол су потписали начелник општине Дервента Милорад Симић и директор Гарантног фонда Републике Српске Радивоје Крчмар.

"Оснивач фонда је Република Српска, капитал је 30 милиона КМ, а гаранције издајемо фирмама које се баве или се почињу бавити производном дјелатношћу, пољопривредом или услугама", рекао је Крчмар новинарима.

Он је додао да Фонд има сарадњу са скоро свим банкама у Републици Српској, а да су овакви протоколи потписани са општинама широм Српске.

Крчмар је рекао да општина Дервента има добар привредни амбијент и да ће привредници имати олакшан приступ у добијању гаранција за финансијска средства.

"На наредном састанку, који би требало да одржимо 15. марта, разговараћемо са привредницима о потребама и развојним плановима", додао је Крчмар.

Начелник општине Милорад Симић сматра да је прије свега добро што Дервента има привреду, а гдје има привреде има и партнерства.

Он је рекао да је ово отворен пут за подршку привреди и подсјетио да ову погодност већ користе три предузећа.

"Отвара нам се прилика да у скоријем времену бар педесетак привредника разговара са представницима Фонда да би се упознали са неколико програма подршке које ова организација пружа, било да се ради о кожарству, пољопривреди или руралном развоју", каже Симић.

Он је додао да ће Гарантни фонд подржати оно чему и локална заједница стреми, најмањој стопи незапослености, највећем извозу по глави становника и другим развојним показатељима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана