Ћурић: Завршена пројектна документација за будући клиничко-болнички центар

Srna
Ћурић: Завршена пројектна документација за будући клиничко-болнички центар

Град Требиње завршио је пројектну документацију за изградњу новог клиничко-болничког центра у Требињу, за шта ће Влада Републике Српске обезбиједити 30 милиона КМ, рекао је Срни градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

 

Ћурић је навео да ће нова здравствена установа, која ће бити виши ниво здравствене заштите, односно клиничко-болнички центар, бити лоцирана у рејону будуће западне обилазнице, у непосредној близини путног правца Требиње-Дубровник.

Он је додао да ће изградња почети током наредне године, те да је оквирни план за завршетак 2022. година.

Ћурић је истакао да је разлог због којег је донесена одлука о измјештању ове здравствене установе из града то што је планирано да се град у будућности шири у том правцу, као и због бројних практичних инфраструктурних рјешења, као што су паркинг, локалне путне комуникације и слично.

- Клиничко-болнички центар, поред редовних услуга биће и здравствена установа оријентисана у комерцијалне сврхе, с обзиром на опредјељење тренутне градске власти да Требиње крене и путем развоја здравственог туризма - рекао је Ћурић.

Он је напоменуо да ће клиничко-болнички центар бити намијењен пацијентима из цијеле регије јер Требиње располаже и стручним кадром који ће моћи да одговори оваквим изазовима.

Ђурић је нагласио да је у плану и изградња стамбених објеката намијењених медицинском кадру и љекарима који повремено долазе или који буду трајно запослени у овој здравстеној установи.

- Постојећа зграда болнице такође ће бити намијењена за комерцијалне сврхе - прецизирао је Ћурић, наводећи да ће стара болница примати пацијенте старије животне доби који ће уз одређене надокнаде моћи да се лијече или да у њој бораве одређени период.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана