Четири газдинства добила нове директоре

М. Ми.
Четири газдинства добила нове директоре

Бањалука - Управа "Шума РС" разријешила је директоре шумских газдинстава "Зеленгора" Калиновик, "Јахорина" Пале и "Бирач" Власеница и на њихова мјеста поставила вршиоце дужности.

Директор "Шума РС" Ристо Марић рекао је да је директор "Зеленгоре" Слободан Шкобић смијењен због лоших резултата које биљежи ово газдинство, а на његово мјесто постављен је Ђорђе Сладоје.

- Директор "Јахорине" Ненад Павловић разријешен је дужности на свој захтјев, а за вршиоца дужности директора газдинства постављен је Ранко Ћеранић. За вршиоца дужности директора газдинства "Бирач" именован је Миомир Куртума - казао је Марић.

Досадашњи директор Шумског газдинства "Бирач" Раде Дангубић именован је на чело Шумског газдинства "Романија" Соколац.

- Дангубић је сада на челу "Романије" јер је досадашњи директор овог газдинства Бојан Тошић постављен за помоћника директора за производњу у дирекцији "Шума РС" - навео је Марић.

"Шуме РС" завршиле су прошлу годину са добити од 9,96 милиона марака, а четири шумска газдинства пословала су са минусом. Највећи минус имао је "Бирач" - 1,27 милиона КМ. "Панос" из Вишеграда био је у губитку 267.099, "Јахорина" Пале 224.673, а "Зеленгора" из Калиновика 110.693 марке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана