Брачни пар из Дервенте Марићи сами себи спремају задушнице

Анита Јанковић
Брачни пар из Дервенте Марићи сами себи спремају задушнице

Дервента - Брачни пар Драгица и Драган Марић из села Појезна код Дервенте, прихватио се врло чудног и помало необичног посла, организујући себи задушну вечеру на коју ће позвати више од 200 званица.

Задушна вечера Марића биће одржана 20. августа, у једном угоститељском објекту у центру мјесне заједнице Осиња.

Шездесетједногодишњи Драган Марић прича да већ дуже вријеме прижељкује и планира окупљање родбине и пријатеља у виду задушне вечере себи и супрузи у част, а сада му се жеља коначно остварује.

- Прије годину сам подигао себи и жени споменик, а будући да немамо дјеце хоћемо да направимо задушну вечеру, да кад умремо нико не мора да се мучи око тога - појашњава Марић.

Око организације догађаја ништа не желе препустити случају. Унајмили су музички бенд који ће бити задужен за добру атмосферу, набавили су мноштво хране и пића, програм ће водити водитељ "Валентино телевизије" Даница Параџиковић.

За овај, за њих свечани дан, одштамапали су и позивнице, које су послали на више од 200 адреса. По једну позивницу послали су и предсједнику РС Милораду Додику и премијеру Жељки Цвијановић.

- Много волим нашег предсједника Додика и Цвијановићеву, и иако још нису потврдили долазак био бих пресрећан кад би дошли бар на кратко - рекао је Марић.

Свима који дођу на овај необичан догађај Марић обећава добар провод.

- Играћемо и веселити се до зоре, а ја ћу прочитати и два опроштајна писма о себи и свом животу. Јавно ћу се захвалити куму, најбољем пријатељу и мајстору који ми је направио споменик - казује Марић.

Додао је да ће му почасни гости на вечери бити начелник општине Дервента Милорад Симић и Мара из музичке групе "Мара и Дервентске лоле".

- Волио бих да ми Мара запјева са шаргијом, али муж јој је умро у октобру прошле године, па неће пјевати док се не наврши година. Позвао сам и свештеника, али ме је одбио,  тако да ћемо само упалити свијећу и неко ће очитати Оче наш - говори овај живахни пензионер. 

Марић, који је по занимању кувар, пензију је зарадио спремајући разноврсну храну на броду у Новом Саду, гдје је и живио дуги низ година. За себе тврди да је "врсни љубавник" и да се забављао са више од 1.000 жена.  

- Са садашњом женом Драгицом у браку сам од 2000. године и она ми је трећа вјенчана супруга, али по неколико мјесеци, не вјенчавајући се живио сам са више од хиљаду жена и коме год то причам не вјерују ми - са осмијехом прича Марић и додаје да га баш брига вјерује ли му неко или не јер, како каже, његова сјећања су жива и сваке жене коју је погледао и пољубио сјећа се до у детаља.  

Надлежни свештеник из села Појезна Јово Марковић каже да је добио позив за долазак на задушну вечеру, али је то одбио јер се црква са тим не слаже.

- То је апсолутно погрешно, никада ме нико није звао ни за шта слично. Први пут чујем да се припрема вечера за задушну вечеру за живог човјека. Ја то не одобравам - рекао је отац Марковић.***

Обилазак споменика

Драгица и Драган Марић поручују да су позивнице за своју задушну вечеру послали и на адресе више медијских кућа.

- Долазак су ми већ потврдиле четири телевизијске куће, као и неколико новинара штампаних медија. За новинаре ћу организовати пријем испред своје породичне куће, након чега ћу их повести на гробље, у обилазак свог споменика, након чега ћемо сви заједно у ресторан на задушну вечеру - каже Драган Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана