Бољи услови за рад електричара Електродистрибуције у Прњавору

Данијела Стоканић
Бољи услови за рад електричара Електродистрибуције у Прњавору

Прњавор - Нови пословни објекат "Електродистрибуције" у Прњавору, вриједан 1,3 милиона марака, чија је градња почела у петак, омогућиће квалитетније услуге дистрибуције електричне енергије на овом подручју, као и боље услове за рад.

Почетак радова озваничили су директор "Електрокрајине" Сека Кузмановић, в.д директора "Електропривреде РС" Жељко Ковачевић, министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић,

Кузмановићева је казала да је побољшање пословно-финансијских резултата предузећа у протеклом периоду омогућило улазак у ову инвестицију коју финансирају из сопствених средстава.

- Још осамдесетих година прошлог вијека, када је направљена трафо-станица, купљено је и ово земљиште са намјеном дислокације пословне зграде и смјештаја свих објеката и радника на једној локацији. Задовољство ми је што смо након 30 година од те идеје озваничили почетак изградње модерног објекта "Електродистрибуције" Прњавор - рекла је Кузмановићева.

Руководилац РЈ "Електродистрибуције" у Прњавору Ђуро Бунић је истакао да је садашњи објекат неуслован.

- Предузеће ће изградњом новог објекта обезбиједити боље услове за рад свих запослених, као и квалитетније услуге корисницима - рекао је Бунић.

Ђокић је истакао да Влада РС на разне начине подстиче сектор енергетике, наводећи да је једна од тих активности изградња оваквих објеката, док је друга активност изградња производних објеката.

- Ускоро ћемо потписати уговор о додјели концесије за изградњу хидроелектране "Бук Бијела" "Електропривреди Р". Она ће заједно са Хидроелектраном Вишеград бити носилац у реализацији овог изузетно важног енергетског објекта на горњем току ријеке Дрине - рекао је Ђокић.

Он је додао да се тиме показује потпуна одговорност власти која предано служи интересима грађана и штити националне интересе.

Голићева је нагласила да је само вриједност изградње овог објекта, гдје ће бити смјештена управна зграда Радне јединице "Електропривреде" у Прњавору, већа од 760.000 КМ.

- Ово је инвестиција коју они спроводе у оквиру планских активности и сопственим средствима. Овакве инвестиције значе и да ће на пројектовању, извођењу радова и опремању објекта бити ангажована домаћа предузећа - истакла је Голићева.

Предузеће "Електрокрајина" има више од 1.700 радника, а електричном енергијом снабдијева два града и 19 општина, што је 48 одсто територије РС.

Објекат

Рок изградње овог модерног објекта је септембар ове године. Ријеч је о објекту на три етаже и више од 660 метара квадратних корисне површине.

Поред просторија за раднике и архиву, планиран је и посебан услужни центар који ће сервисирати потребе више од 17.700 купаца електричне енергије са подручја Прњавора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана