Боље напајање струјом становника Кнежева

М. Ч.
Боље напајање струјом становника Кнежева

Бањалука - “Електрокрајина” Бањалука пустила је под напон нови 35-киловолтни далековод Котор Варош - Кнежево, чиме је потрошачима на подручју општине Кнежево обезбијеђено стабилније напајање струјом.

Пројекат, вриједан три милиона КМ, обухватао је замјену 20-киловолтног вода са 35-киловолтним водом на далеководу Котор Варош - Кнежево, уз постављање 86 нових електричних стубова и уградњу јачих трансформатора у расклопну трафо-станицу Кнежево.

Директор “Електрокрајине” Сека Кузмановић, која је у Кнежеву са члановима управе предузећа присуствовала завршетку радова и пуштању новог далековода под напон, изразила је задовољство због реализације значајног пројекта.

- Инвестиција је реализована с циљем стабилнијег снабдијевања купаца са подручја општине Кнежево и поузданијег преноса електричне енергије са три мини-хидроелектране на подручју те локалне заједнице - изјавила је Кузмановићева.

Инвестицију су реализовали “Електрокрајина” и предузеће “ЕХЕ” Бањалука у власништву аустријске енергетске групације “Келаг”. Предузеће “ЕХЕ” инвестирало је средства у изградњу водова и постројења и предало их у основна средства “Електрокрајине” која ће инвестицију отплатити у наредних шест година без камате.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана