Бијељина: Одржан концерт посвећен особама са аутизмом

Срна
Бијељина: Одржан концерт посвећен особама са аутизмом

Бијељина - У Бијељини је вечерас, поводом 2. априла - Свјетског дана особа са аутизмом, одржан хуманитарни концерт, а сав прикупљени приход намијењен је новооснованом Удружењу за помоћ лицима обољелих од аутизма "Другачији свијет".

"Наш циљ је да особе са аутизмом уврстимо у једнаке чланове наше заједнице и желимо да добију статус који заслужују у нашем друштву, као и да више упознамо јавност о овом обољењу", рекла је Срни предсједник Удружења Вања Благић.

Она је захвалила свим људима добре воље који су вечерас бројним пристуством бар на тренутак уљепшали живот обољелој дјеци.

Мајка дјетета обољелог од аутизма Катија Благић каже да је аутизам нешто са чиме она и њена породица живе 25 година, додавши да "никада не може да објасни која је то љубав и повезаност, величина и снага њене породице".

"Живимо с тиме, јер је наш син аутистичан, толике године, и наравно да није лако. Међутим, посебно боли да наша дјеца немају могућност да бораве у неком дневном центру. Немамо ту могућност, а и када смо затражили просторије за рад Удружења, чији сам члан као родитељ, добили смо у понуду просторије која немају ни мокри чвор. То је недопустиво", рекла је Благићева.

Она је нагласила да би град морао много више пажње посветити дјеци са посебним потребама.

"Да ли су наша дјеца толико тешка нашем граду или ће овај град ипак отворити срце нашој дјеци и пружити им оно што им припада, како би њихов живот био квалитетнији и испуњенији", рекла је Благићева.

У програму концерта који је испунио салу бијељинског Центра за културу учествовали су Културно-умјетничко друштво /КУД/ Ново Насеље Јања, КУД "Дукат" Бијељина, "Мега денсе" Бијељина и Плесни клуб "101" Бијељина.

Концерт је организовало новоосновано Удружење за помоћ лицима обољелих од аутизма "Другачији свијет".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана