Завршена реконструкција кобног прелаза на дионици пруге Приједор - Нови Град

Д. С.
Завршена реконструкција кобног прелаза на дионици пруге Приједор - Нови Град

Приједор - Изградња и опремање прелаза "тринаеста" на дионици пруге Приједор - Нови Град завршено је у петак, а његово пуштање у рад очекује се крајем године, послије пробне фазе.

Ријеч је о инвестицији вриједној више од 900.000 КМ, у којој су учествовале "Жељезнице РС", "Путеви РС", град Приједор и други донатори.

Министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић рекао је да је овај прелаз само један у низу планираних пројеката.

- Идуће седмице долазе наши кинески партнери како бисмо кренули у завршну фазу разговора о реконструкцији пруге од Бањалуке преко Приједора до Новог Града - рекао је Трнинић.

Према ријечима директора "Жељезница РС" Драгана Савановића, инсталисана опрема аутоматског пружног прелаза са свјетлосном, звучном и физичком баријером допринијеће томе да учесници у друмском и жељезничком саобраћају буду безбједнији.

- Од Другог свјетског рата овај прелаз однио је више од 30 жртава - рекао је Савановић.

Градоначелник Приједора Марко Павић истакао је да је ово важан инфраструктурни, али и безбједносни објекат у Приједору и да се нада да се њиме прекида црна хроника на "тринаестој".

- Грађани ће убудуће безбједније користити овај прелаз. Осим тога, ако се у обзир узме отварање надвожњака који прелази пругу и магистрални пут, онда су проточност саобраћаја у Приједору и растерећење центра града огромни, а безбједност много већа - додао је Павић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана