Звијезда Реала постао сувласник фирме из БиХ

ГС
Foto: derubiscaravans.eu

Кошаркаш из БиХ и члан славног Реал Мадрида Џанан Муса, у четвртак је формално правно постао сувласник компаније Derubis Caravans.

Жеља за улагање у БиХ постоји од самог почетка, потврђено је из ПР службе овог кошаркаша.

Отворила се одлична прилика те у комуникацији са Лејлом и Денисом Краљевићем, оснивачима компаније која се бави производњом луксузних камп-приколица Џанан се одлучио на овај пословни потез. Мусини представници су већ имали радни састанак са власницима те прецизирали стратешке циљеве.

Оно што је битно нагласнити да је нова грана индустрије у БиХ првенствено извозно оријентисана.

Службено, компанија Derubis Caravans настала је 27.јануара 2022. године у Витезу. Кренуло се с производњом модела у природној величини након довршења комплетне пројектне документације. Derubis Caravan Series 7 имао је свјетску премијеру на највећем свјетском сајму караванинг индустрије у Дизелдорфу. Већ на првом појављивању, показало се да је овај нови концепт у потпуности другачији од свега виђеног и да ће у караванинг индустрији донијети толико очекивано освјежење.

Производ је на сајмовима у Дизелдорфу (Њемачка), Берну (Швајцарска) и Велсу (Аустрија) проглашен као  „Highlight of the fair“,  а информацију о квалитети производа пренијели су сви инострани медији караванинг индустрије. Derubis Caravan проглашен је најбољим техничко-технолошким производом у Босни и Херцеговини уз специјално признање додјелом инжењерске звјездице, а пројект изградње Derubis Caravan Series 7 проглашен је најбољим пројектом године.

Нова фабрика

Компанија Derubis Caravans почетком 2022. године уселила је у новоизграђену фабрику у Витезу унутар које је постављена цјелокупна линија за серијску производњу.

Компанија је покренула потпуно нову грану индустријске производње у БиХ.

Направила је продајну мрежу у Европи, Швицарској, САД и Саудијској Арабији. Сарађује с техничким факултетима из БиХ и пружа могућност обављања праксе будућим инжењерима у оквиру своје производње.

Derubis Caravans једини на Балкану посједује хомологацију и цертификацију за возила за ЕУ тржиште, преноси Аваз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана