Послије крушака откуп и другог воћа

Д. С.
Послије крушака откуп и другог воћа

Бањалука - Предузећа у РС која се баве прерадом воћа и поврћа, осим крушака, у наредном периоду ће откупити и остале количине тржишног вишка другог воћа.

Наводи се то у информацији о производњи и пласману воћа и поврћа министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Стеве Мирјанић, која је јуче усвојена на сједници Владе РС.

Влада је усвојила и информацију о иницијативи Амбасаде Француске у БиХ за подршку пројекту "Jahorina Resort Development Project Preparation", у оквиру припрема за организацију Европских омладинских игара.

На дневном реду јучерашње сједнице био је и приједлог одлуке о стављању ван снаге одлуке о продаји 64,9 одсто акција Рудника жељезне руде "Љубија" из Приједора, а предсједник РС Милорад Додик јуче је у Зворнику рекао да се није одустало од продаје већ да су у току процедуре и гледа се шта је најбоље за Српску.

- Морамо да видимо шта је најбоље за РС, не само да добије новац, већ и да очува радна мјеста и значај такве врсте производње у региону - рекао је Додик и додао да постоје два заинтересована купца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана