На прољеће почиње градња »City Mall-а« у Бањалуци

Агенције
На прољеће почиње градња »City Mall-а« у Бањалуци

Бањалука - На прољеће 2015. године почиње градња највећег тржног центра у Бањалуци.

''Објекат од 55.000 м2, у који ће бити уложено 60 милиона КМ, биће саграђен у самом центру града'', рекао је у разговору за портал"eKapija.com " инвеститор Ненад Лубурић, власник бањалучке фирме "Идеал компани".

У "City mall"-у на три спрата биће смјештени најпознатији свјетски и домаћи модни брендови, угоститељски објекти, конгресна сала, кино, супермаркет, затворени базен и различити забавни садржаји. На три подземна нивоа налазиће се паркинг са 600 мјеста.

''Инвеститор је фирма "Идеал компани" и један фонд из ЕУ, са којим су преговори у завршној фази'', рекао је Лубурић.

Простори за рекреацију, забаву, као и ресторани брзе хране, налазиће се на посљедњем нивоу, а отворена тераса пружаће поглед на градски парк. Сви они који уживају у здравом животу и овдје ће имати свој кутак, јер је предвиђен фитнес и спа центар. Посебност новом тржном центру у Бањалуци даће и стаклени кров, који ће пружити природну свјетлост.

''Такође, ту су и билијар сала и куглана, као и казино. Интересантно је да ћемо понудити и смјештај у хотелу са четири звјездице'', наводи Лубурић.

Тржни центар ће се градити на садашњем паркингу Ауто школе Бањалука, преко пута зграде Управе за индиректно опорезивање, а биће повезан са пјешачком зоном. Како је потврђено за "еКапију", у овом центру посао ће добити најмање 500 радника.

Међутим, с обзиром на то да су новчаници грађана све тањи, намеће се питање да ли је ово прави тренутак за градњу тржног центра?

''Свакако да има потребе за шопинг центром, јер граду као што је Бањалука недостају управо овакви објекти. Самом инвестицијом од 60 мил КМ град добија и први највећи шопинг центар са различитим категоријама закупаца који ће задовољити потребе становништва. Економски развој у БиХ ослоњен је највише на инвестиције које долазе из иностранства. То је огроман пројекат, који може да привуче и неке друге закупце, а који се сигурно не налазе на нашем тржишту. У сваком случају то ће бити велики плус за будући развој тржних центара у БиХ'', каже Лубурић.

Бањалучани од прољећа 2017. године, када се очекује завршетак радова, више неће морати да иду у шопинг туре у европске градове, јер ће им сви свјетски брендови бити на дохват руке.

Иначе, осим овог центра, у Бањалуци се тренутно граде још два мања тржна центра, а недавно је и београдска компанија "Делта Холдинг" најавила да ће уложити 50 милиона евра у изградњу шопинг мола у главном граду РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана