“Монумент” продат за 3,1 милион марака

Милијана Латиновић
“Монумент” продат за 3,1 милион марака

ПРИЈЕДОР - Хотел “Монумент”, једини у Националном парку “Козара”, продат је на лицитацији за 3,1 милион марака, а након што отвори врата за госте, Мраковица ће моћи да се похвали много богатијом туристичком понудом и већим смјештајним капацитетима.

Хотел “Монумент” је пословао у склопу предузећа “Жупа комерц” из Лакташа, које је прије нешто више од двије године отишло у стечај.

Стечајна управница Доста Бараковић потврдила је за “Глас Српске” да је лицитација, која је одржана прије мјесец, била успјешна.

- “Монумент” је купила фирма “C&M Trade” из Бијељине. Они су били хипотекарни повјериоци јер су раније откупили потраживања компаније “Хета”. Ових дана очекујемо потписивање нотарског уговора, а потом слиједи и преузимање - казала је Бараковићева, подсјетивши да је процијењена вриједност хотела била нешто више од шест милиона марака, те да је на лицитацији понуђен за 50 одсто нижу цијену.

Власник фирме “C&M Trade” Саша Ковачевић рекао је да се већ неколико година баве некретнинама, те да су они једини доставили понуду за хотел “Монумент”, с обзиром на то да су били разлучни повјериоци.

- Један од услова је био да се наставимо бавити том браншом и да запослимо петнаестак радника, што ћемо и учинити. Хотел је у доста добром стању, свакако су потребна улагања, али вјерујем да ћемо га веома брзо ставити у функцију. Завршавамо још неке административне послове како бисмо могли да отворимо - рекао је Ковачевић за “Глас”, нагласивши да ће, уколико све буде текло по плану, за мјесец дана отворити хотел.

Говорећи о плановима, Ковачевић је истакао да имају и понуду за сарадњу са Бањом “Мљечаница”.

У Националном парку “Козара” кажу да је сувишно и коментарисати колико ће значити отварање хотела “Монумент”.

- Смјештајни капацитети су сада веома скромни и оно што имамо вријеме је прегазило. Сваке године нас питају из спортских и туристичких организација за смјештај већег броја људи, што нисмо могли испунити. Осим тога, отварање “Монумента” нуди могућност организације конгреса, те развој велнес и спа туризма - рекао је директор НП “Козара” Божидар Николетић.

Истакао је да шансу виде и у развоју здравственог туризма, с обзиром на то да су у процесу добијања зеленог сертификата и добијања статуса ваздушне бање.

Капацитети

Саша Ковачевић је рекао да хотел “Монумент” располаже са око 130 кревета.

- Има укупно 45 соба, од којих су 11 већи апартмани - казао је Ковачевић. Осим тога, хотел располаже и теретаном, саунама, аперитив и камин баром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана