Љубија се уписује као власник милионске имовине?

Capital.ba
Љубија се уписује као власник милионске имовине?

Бањалука - Одлука о продаји Рудника жељезне руде (РЖР) "Љубија" из Приједора биће донесена послије избора, а у међувремену је руководство рудника покренуло процедуру уписа власништва над копом и земљиштем вриједним 27 милиона КМ на које је овај рудник до сада имао само право коришћења.

"Љубија" је поднијела захтјев ИРБ-у РС за издавање потврде о пријављеним некретнинама из почетног биланса, на основу које су покренули поступак уписа права власништва код Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове РС. Из ИРБ-а су потврдили да су "Љубији" 28. јула издали увјерење о непокретностима из почетног биланса стања, које су у програму приватизације биле исказане као имовина фирме.

Упућени тврде да је циљ да се имовина укњижи на рудник и тако омогући да Скупштина акционара рудника донесе одлуку о приватизацији, а не Народна скупштина РС, чиме би се избјегло поново отварање ове афере која је уздрмала коалицију ДНС-СНСД. Директор Рудника Станко Вујковић каже да ове информације нису тачне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана