Инвестиције Електропреноaс БиХ тешке 255 милиона марака

В. К.
Инвестиције Електропреноaс БиХ тешке 255 милиона марака

Бањалука - Компанија "Електропренос БиХ" усвојила је план инвестиција за ову годину којим су предвиђена улагања тешка 255,17 милиона КМ.

Одлука о одобравању плана инвестиција "Електропреноса БиХ" за 2017. годину добила је крајем јануара подршку и на сједници Државне регулаторне комисије за електричну енергију. У компанији су јуче казали да је планом улагања обухваћен и новац пренесен из плана инвестиција за 2016. годину. То се односи на уговорени новац за већ покренуте инвестиције у прошлој години и за пројекте за које је у току процедура набавки.

- Од укупних властитих жиралних средстава за уговарање у 2017. години расположиво је 207,26 милиона КМ, док се остала средства односе на пренесене уговорне обавезе - казали су у "Електропреносу БиХ" и додали да је улагање у електроенергетске објекте планирано кроз санацију, реконструкцију и проширење постојећих и изградњу нових објеката.

"Електропренос БиХ" је почео несметано да ради током 2014. године јер је годинама био блокиран и није било могуће финансирање компаније и инвестирање у електропреносну мрежу. Блокада је уклоњена договором влада РС и ФБиХ као акционара компаније о кључном проблему који се односио на модел подјеле милионске добити нагомилане на рачунима "Електропреноса".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана