“Електрокрајина” повећала добит на 2,7 милиона КМ

М. Ч.
“Електрокрајина” повећала добит на 2,7 милиона КМ

Бањалука - Предузеће “Електрокрајина” Бањалука повећало је у првом тромјесечју 2015. године приходе и нето добит у односу на исти период прошле године.

Приход највећег дистрибутивног предузећа у систему “Електропривреде РС” износио је 59,1 милион КМ, што је за 3,9 милиона или седам одсто више у односу на исти период 2014. године. Расходи су истовремено повећани за 3,8 милиона КМ или 7,2 одсто, а нето добит је порасла за три процента на 2,7 милиона КМ.

У предузећу истичу да би резултати били још бољи да није дошло до интензивирања неовлашћене потрошње струје, што је довело до благог повећања дистрибутивних губитака на скоро 19 одсто.

- Због сњежног невремена у фебруару и почетком марта већина теренских радника је била ангажована на хитним интервенцијама на санацији дистрибутивне мреже, па су појединци искористили њихово одсуство у редовним активностима да изврше нелегалне захвате на мјерним мјестима, који су довели до повећања неовлашћене потрошње електричне енергије. Због тога смо одмах кренули са пооштреним контролама које су већ у априлу дале резултате - казала је директор “Електрокрајине” Сека Кузмановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана