Radojičić još nije donio odluku o cijeni karata za gradski prevoz

nezavisne.com
Radojičić još nije donio odluku o cijeni karata za gradski prevoz

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić još nije potpisao svoju saglasnost o iznosu za koliko će se povećati cijena karata u gradskom prevozu, rekao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Dodao je da oni smatraju da su zahtjevi prevoznika da se cijene karata u gradskom prevozu povećaju u prosjeku za 12 odsto -nerealni.

"Prema našim analizama, cijena prevoza može biti viša u prosjeku najviše sedam odsto", rekao je Sandić i dodao da u radu Komisije za korporativno upravljanje učestvuju i predstavnici potrošača.

Prema njegovim riječima, oni imaju primjedbe i smatraju da ne treba povećati cijene karata.

"Od marta će u javnom prevozu biti nove cijene. Pojedinačna cijena će najvjerovatnije sa 1,60 ići na 1,80 KM. To je više od sedam odsto skuplje, ali bismo na taj način uspjeli da neke cijene ostanu iste", rekao je Sandić.

Radojičić je na aktuelnom času rekao da grad ima potpisan ugovor sa prevoznicima iz januara 2016. godine, koji je obavezujući.

"Prevoz u gradu obavljaju privatni prevoznici. Ugovor koji je potpisan propisuje da ako se cijena goriva koja se računa u tačno određeno vrijeme na određenim pumpama povisi za 15 ili više odsto, mijenja se cijena karte. Na pumpama je desetog u mjesecu cijena goriva promijenjena za 19,66 odsto i taj ugovor nas obavezuje", objasnio je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana