Druženjem pobjeđuju usamljenost

Aleksandar Stojanović
Druženjem pobjeđuju usamljenost

Banjaluka - U Domu penzionera osobe trećeg životnog doba u petak su uz prigodan sadržaj i zabavu obilježile predstojeće novogodišnje praznike, a humanitarna organizacija “In help” ovom prilikom je donirala ortopedska pomagala ovoj ustanovi.

Direktor doma Đuro Crnomarković kaže da je ovo lijep način da se obilježi kraj do sada najbolje godine za ovu ustanovu.

- U poslovnom smislu ovo je najbolja godina do sada u kratkoj istoriji doma, a svi kapaciteti su popunjeni. Ali ono na šta smo najviše ponosni je rad svih naših zaposlenih i atmosfera u samoj ustanovi - rekao je Crnomarković.

Kako  je istakao Crnomarković, svim korisnicima nije dovoljno pružiti samo hranu i smještaj, nego njihovo vrijeme ispuniti na najkvalitetniji način kako bi se osjećali što ljepše i ugodnije.

- Jedan od načina kako da oni provode vrijeme su i ovakva druženja koja nastojimo organizovati sve češće. Zahvaljujući Gradskoj upravi i gradonačelniku Igoru Radojičiću naši korisnici učestvuju u radionicama i edukacijama - kazao je Crnomarković.

Crnomarković je svim penzionerima poželio srećne novogodišnje praznike, te pozvao sve one koji nemaju adekvatnu njegu da postanu dio porodice u domu.

- Ovdje je lijepo, samoća je u ovoj ustanovi odstranjena, a kroz druženja i zabavu želimo da svima olakšamo penzionerske dane - zaključio je on.

Riječi hvale na usluge i kvalitet doma imali su i njegovi korisnici koji ističu da se ovdje osjećaju kao jedna porodica.

- U ovom domu sam skoro godinu i zaista mi je prelijepo, a naše sestre i radnici rade veliki posao - rekla je Nada Cerovac.

O toplini ovog doma najljepše mišljenje ima i devedesetpetogodišnja Dragica Dražić koja ističe da su svi dobrodošli i da se osjeća kao u svojoj kući. Svetko Lončar je korisnik doma već tri godine i ističe da o uslugama može reći sve najbolje i svima je poželio srećne praznike.

- U novoj godini želim, prije svega, zdravlje, a naročito da poželim mir i jedinstvo, jer nam je to najpotrebnije - rekao je Lončar.

Humanitarna organizacija “In help” iz Njemačke, čiji je predsjednik Goran Đurić, ovu priliku je iskoristila da Domu penzionera donira ortopedska pomagala. Donaciju je uručio predstavnik organizacije za Banjaluku Saša Jović koji ističe da ova organizacija donacije šalje u Srbiju i BiH onim udruženjima koja to sebi ne mogu da priušte.

- Velika zasluga ide Goranu Đuriću koji ta pomagala nabavlja u Njemačkoj, a onda ih prosljeđuje onima kojima je najpotrebnije, a ovom prilikom donacija je uručena Domu penzionera - rekao je Jović.

UDAS

Humanitarna organizacija “In help” u petak je donirala kolica i sedam pari štaka Udruženju amputiraca UDAS, a predstavnik tog udruženja Duško Uzelac zahvalio im je što su prepoznali rad njihovog udruženja.

On je dodao da se nada da je ovo samo početak bogate saradnje, a da je već u prvom kontaktu pronađen zajednički jezik sa tom organizacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana