Do kraja januara gotovi radovi u parkiću”

Do kraja januara gotovi radovi u parkiću” 15.01.2018 08:25 | ATV

Banjaluka - Rekonstruisanim parkićem Banjalučani bi mogli da prošetaju narednog mjeseca, ako vrijeme posluži.

Radove koji su počeli u septembru upravo je vrijeme, objašnjavali su u Gradskoj upravi, najviše ometalo pa zato završetak kasni.

Srećom, januar bez mnogo padavina radnicima ide na ruku pa su ubacili u petu brzinu. Banjalučani sa kojiima smo razgovarali ne zamjeraju što parkić još nije gotov. Zaviruju preko ograde i komentarišu obrise novog korza.

Još malo strpljenja i parkić će da zasija punim sjajem, odgovara gradonačelnik. Drago mu je što se sugrađanima sviđaju kestenova stabla. Podzemni radovi su završeni i oni su oduzeli najviše vremena.

Na šetalištu od Gradske uprave do Palate Republike, koje će krasiti kestenov drvored, za sada su završeni podzemni radovi.

"Onaj dio radova koji se odnosio na podzemnu instalaciju, vodu, struju i ostalo, tu je bilo manje angažovano ljudi jer više nije ni moglo. Sada na postavljanju ploča jer se radi o nadzemnim radovima je puno njih angažovano i radovi dobro napreduju. Ja se nadam da će biti završeni u roku”, rekao je gradonačelnik.

Kada završe trenutne radove i ozelene popularni parkić, bacaju se na novi posao. Urediće, kažu, i šetalište od Palate Republike do Narodnog pozorišta RS, a rekonstrukcija bi trebalo da obuhvati i bočne ulice.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica