“Златна малина” Доналду Трампу и Мелиси Мекарти

Агенције
“Златна малина” Доналду Трампу и Мелиси Мекарти

Амерички предсједник Доналд Трамп и комедија о Шерлоку Холмсу добили су “награду” за најгора филмска остварења у протеклој години.

“Холмс и Вотсон” у којем глуме Вил Ферел и Џон Си Рајли, највећи је “добитник” са освојене четири “Златне малине”, укључујући за категорију најгорег филма и најгорег римејка или наставка. Рајли је проглашен најгорим споредним глумцем у, како је рекао утемељитељ награде Џон Вилсон, “безвезној пародији” класичне британске детективске приче.

“Златна малина” награда је која се додјељује за најгора филмска остварења, а утемељена је 1980. године, као супротност холивудским “Оскарима”. Трамп је освојио “Златну малину” за најгорег глумца за улоге у два документарна филма: “Смрт нација” конзервативног редитеља Динеша Д'Сузе и у “Фаренхајт 11/9” либералног Мајкла Мура. Савјетница Бијеле куће Келиен Конвеј проглашена је најгором споредном глумицом због свог архивског снимка коришћеног у филму “Фаренхајт 11/9”. У неуобичајеном обрату, Мелиса Мекарти је добила “Златну малину” за најгору глумицу за своју улогу у комедији “Тхе Хаппџтиме Мурдерс” као и награду која се сваке године додјељује ономе ко се најбоље “искупи” за претходне глумачке гријехе, за драму “Can you ever forgive me?” номиновану за “Оскара”.

Филм “Готи” о покојном њујоршком мафијашком куму Џону Готију, са Џоном Траволтом у главној улози остао је без награда упркос томе што је имао шест номинација. Статуа “Златне малине” кошта око пет долара и у облику је “малине величине лоптице за голф” која се налази на ролни филма од 8 мм, а цијела је обојена златном бојом.

За номиноване и добитнике гласа око хиљаду чланова “Златне малине” из 24 земље, који се за 40 долара у удружење могу учланити могу преко интернета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана