Умјетничка колекција Џорџа Мајкла на аукцији

Агенције
Умјетничка колекција Џорџа Мајкла на аукцији

Више од 170 умјетничких дјела из приватне колекције пјевача Џорџа Мајкла биће на аукцији на интернету с циљем да буде сакупљен новац за филантропске сврхе, које је покојни британски пјевач и аутор подржавао.

У колекцији се налазе радови водећих чланова покрета “Млада британска умјетност”, као што су Демијен Хирст, Трејси Емин, Сара Лукас и Мајкл Крејг Мартин, који су постали истакнути аутори током деведесетих година.

Међу умјетничким дјелима су Хирстови радови формалдехидом и Еминини неони и везови.

Аукција ће трајати до петка, 15. марта, а организује је аукцијска кућа “Кристис”.

- Име Џорџа Мајкла одјекује међу обожаваоцима широм свијета и говори о пионирском креативном духу. Његова колекција одражава овај револуционарни дух у динамичној групи умјетника и посвећеност умјетности - казала је сарадник и специјалиста за савремену умјетност у лондонској аукцијској кући Паола Сарацино-Фенди.

Предмети из колекције биће и јавно изложени сљедеће седмице, а њихова вриједност процјењује се између 522 долара и 1,96 милиона долара.

Мајкл је преминуо 2016. године, а током музичке каријере, која је почела раних осамдесетих, продао је више од стотину милиона примјерака албума широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана