Три године од смрти Ејми Вајнхаус

Б92
Три године од смрти Ејми Вајнхаус

Данас се навршава тачно три године од смрти Ејми Вајнхаус - 23. јула 2011. она је пронађена у свом стану у Кемдену, са двије празне боце вотке поред. Ејми је умрла од тровања алкохолом у 27. години.

Свијет је био шокиран вијешћу о Ејминој смрти а њени фанови, на данашњи дан одају почаст овој талентованој умјетници.

Ејмин отац Мич каже да и даље разговара са својом ћерком и осјећа њено присуство када се налази на сцијени.

„Сваки пут када изађем на сцијену, осјећам да је поред мене. Каже ми: Само настави тата. По цели дан ја причам с њом", каже Мич Вајнхаус а пише Дејли мејл.

У необјављеном интервјуу из јануара 2004. године Ејми је рекла новинару Џону Марсу да не жели да памти лоше ствари из свог живота.

„Желим да ме памте као некога ко није био задовољан тиме што је музичар већ некога ко је желио да буде пионир. Имам много времена испред себе да то остварим и године да се бавим музиком", мислила је Ејми прије десет година.

Њен албум „Back To Black" је постхумно постао најпродаванији британски албум 21. вијека.

Ејми је жељела да постане мајка у тридесетох години и снима плоче од куће како би проводила више времена са својом дјецом.

„Видим себе како се у једном тренутку скрашавам, удајем и имам дјецу. Међутим када мислим о породичном животу у будућности не видим мушкарца поред себе, што је чудно", мислила је Ејми када је имала 20 година.

„Мислим да ћу бити добра мама. Надам се да нећу бити лоша", додала је.

„Када будем имала дјецу, жељела бих да их имам много – најмање пет. Увијек ћу радити од куће зато што ћу ту имати свој студио. Замишљам како ћу пјесме снимати у свом подруму а дјеца ће трчати и тражити своју маму и правити се како пијевају у микрофон, онако слатко", маштала је Ејми.

Ејми Џејд Вајнхаус рођена је 14. септембра 1983. у Лондону. С десет година основала је групу Sweet and Sour, а од шеснаесте године се професионално бавила пjевањем. 2003. објавила је свој први албум "Франк", који је критика изузетно добро прихватила, а био је номинован и за престижни "Mercury Prize".

Потом је слиједио "Back to Black" за који је освојила пет Гремија

Ејмин трећи албум требало је да се појави у мају 2011. године али је излазак одложен због Ејминог одласка на рехабилитацију и идеје да се излечи зависности од алкохола.

Домаћа публика имала је прилике да је међу посљедњима чује на јунском концерту у Београду, а снимци с Калемегдана су обишли свијет након чега је менаџмент отказао остатак турнеје док Ејми "не буде у бољем стању и спремна да наступа". Концерт у престоници Србије био је посљедњи званични наступ Ејми Вајнхаус.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана