Трагична прича о Ренеу из серије Ало, ало

Агенције
Трагична прича о Ренеу из серије Ало, ало

Прије тачно годину дана преминуо је британски глумац Горден Кеј који се прославио улогом Ренеа у култној серији "Ало, ало!". Горден је преминуо у 76. години живота, у дому за пензионере гдје је провео своје посљедње године.

Оно што мало људи зна јесте да је глумац патио од тешког облика деменције и да у својим посљедњим данима није препознавао никог од породице и пријатеља.


"Није препознавао ни себе, стајао и причао, али вас више познавао. Говорио је много, али то ништа није имало смисла. Био је у неком свом малом свијету", рекао је за Рејмонт Шателворт, супруг Горденове рођаке Шајле.

"Нисам превише тужан јер је њему смрт дошла као благослов. Није било шансе да му се стање побољша", рекао је Шателворт након његове смрти.

О њему се наводно бринула и његова колегиница из серије 'Ало, ало!", глумица Сју Хоџ која је глумила конобарицу Мими с којом је Рене имао аферу.

"Није имао браће ни сестара, само родбину. Никад се није женио и остао је самотњак до краја. Био је јако усамљен. Све је то јако тужно", испричао је Шателворт.

У својим мемоарима објаснио је да је необичан начин писања његовог имена заправо резултат типфелера у синдикату глумаца Equity. Наиме, његово право име је Гордон, али је неко случајно уписао Горденшто је на крају усвојио као истину.

Његовој глумачкој каријери пресудила је несрећа 1990. године, кад је задобио тешке повреде главе и завршио с губитком памћења. Његов сарадник Џереми Лојд, који је такође радио на његовим мемоарима, рекао је да су му помагали да се опорави тако што су му пуштали епизоде серије "Ало, ало!".

У аутобиографији 1989. године открио је да је геј, писао је да му је у младости било тешко као "дебељушкастом, срамежљивом, геј дjечаку".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана