The Cure на Егзиту сљедеће године

Глас Српске
The Cure на Егзиту сљедеће године

Најновија вијест да ће култни британски постпанк бенд "The Cure" предводити извођаче "Егзит" фестивала развеселила је све обожаваоце овог бенда али и фестивала.

"Егзит" фестивал ће се одржати од 4. до 7. јула 2019. године на Петроварадинској тврђави. Роберт Смит и бенд су лично одабрали "Егзит" фестивал како би свирали пред српском публиком на својој турнеји којом славе 40 година постојања бенда.

Јасно је да један од највећих бендова у историји популарне музике коначно стиже у Србију. Након што су ове године распродали Хајд парк за 65.000 посјетилаца у Лондону, вијест да ће рок гиганти "The Cure" идуће године кренути на јубиларну и можда посљедњу турнеју поводом невјероватних 40 година постојања бенда, недавно је одјекнула широм свијета.

Чувени "Гардијан" поводом овог великог јубилеја наводи да је у питању бенд који је "протутњао кроз осамдесете онако како су "Битлси" протутњали кроз шездесете или Боуви кроз седамдесете, дивље креативни, константно се мијењајући", док култни НМЕ њихов недавни концерт описује као "чисту перфекцију" великог рок бенда који је "на врхунцу свог умијећа", називајући их "божанским генијима".

"The Cure" ће сљедеће године бити апсолутни хедлајнери на малом броју највећих и најважнијих европских фестивала, те су карте првих објављених датума за 2019. плануле у рекордном року. На лично инсистирање бенда, "Егзит", тренутни носилац европске шампионске титуле, нашао се међу одабраним фестивалима, па ће на задовољство домаће публике, као и гостију из цијелог свијета, "The Cure" први пут у Србији и региону наступити 4. јула на Петроварадинској тврђави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана