Серија “Watchmen” званично наручена за ХБО

   Серија “Watchmen” званично наручена за ХБО 22.08.2018 12:56 | Агенције

Дуго најављивана серија “Watchmen” (“Надзирачи”) званично је наручена за канал ХБО. Серија ће бити базирана на графичкој новели Алана Мура из 1986. године, у издању “ДЦ комикса”. На поменутом стрипу су радили и умјетник Дејв Гибонс, те колориста Џон Хигинс.

Радња је смјештена у алтернативну стварност у којој се суперхероји третирају као одметници. У 12 стриповских издања “Надзирача” Мур и Гибонс су приказали присутност новокреираних суперхероја у нешто мрачнијем амбијенту свакодневице, смјештене у период од 1940-их до 60-их и 70-их година прошлог вијека.

Потврђено је и да је креатор серије Дејмон Линделоф, познат и као творац серија  “Лост” и “The Leftovers”. Што се глумачке екипе тиче, за сада су најављени Дон Џонсон, Реџина Кинг, Џереми Ајронс и Тим Блејк Нелсон.

Творац Дејмон Линделоф нови пројект описује као “измијењену верзију оригиналне приче која је смјештена у свијет садашњице”. То неће бити класична адаптација.

- Немамо никакве намјере да адаптирамо оно што су иницијално учинила господа Мур и Гибонс. За нас су њихова издања светиња и она ни на који начин неће бити опонашана, репродукована или поново обрађена, али ће бити измијењена - рекао је Линделоф.

Зек Снајдер је 2009. године режирао хваљену филмску адаптацију по истоименим стриповима.

Алан Мур није био тако благонаклон према адаптацији.

- Проклињем и овај грозни филм, и све у вези с њим - изјавио је једном Мур о поменутом остварењу.

Одбио је да прими новац за уступање ликова и приче, и никада није погледао филм.

Премијера је предвиђена за 2019. годину.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица