Пјевач залијепио очи селотејпом, да га не узбуде жене које играју

Агенције
Пјевач залијепио очи селотејпом, да га не узбуде жене које играју

Пјевач Јонатан Разел, иначе ортодоксни Јеврејин рођен у Њујорку, прелијепио је очи селотејпом, током свог концерта, како не би морао да гледа своје обожаватељке док играју испред бине.

Он је селотејп на очима носио током наступа у Јерусалиму, на коме су се у публици налазиле само жене.


Ортодоксни јудаизам забрањује мушкарцима који га слиједе да гледају жене док играју, како их то не би сексуално узбудило, пише Индепендент.

Разелов представник за медије је потврдио да је пјевач покрио очи из религиозног разлога.

"Лице Јонатана Разела је било откривено током наступа. Током дијела у коме се, на фотографијама, види да су његове очи покривене селотејпом, жене из првих редова су играле у кругу непосредно испред бине. То је трајало неколико минута. Послије тога је уклонио селотејп и наставио да свира. То је била његова лична одлука."

Његово понашање је, међутим, на друштвеним мрежама окарактерисано као "бизарно". Међу критичарима су се нашле и представнице израелске женске организације "На’амат", које су у свом посту на Фејсбуку упитале:

"Колико далеко религиозни екстремизам може да оде? Ко су рабини да подстичу овакво бизарно понашање?"

Ултраортодоксно јеврејско учење се, иначе, заснива на интрепретацији традиционалног јудаизма, из времена прије просветитељства и одбацује савремени секуларни свијет. Мушкарци се облаче у деветнаестовјековну одјећу, носе црне капуте и шешире, док се од жена захтијева да се одевају скромно и да покривају косу.

Иначе, награђивани 44-годишњи пјевач Јонатан Разел је ожењен и живи у Јерусалиму са женом, три ћерке и сином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана