Отишла Мајда, Чолина звијезда

Александра Глишић
Отишла Мајда, Чолина звијезда

Нисам никада запјевао у Бањалуци да Мајда није била присутна са својим цвијећем. Без Мајде се у Бањалуци ништа није могло десити. Она је свуда била присутна, на свим концертима и доносила цвијеће. Када сам чуо да је умрла, било ми је жао као да ми је неко најрођенији.

Овим ријечима пјевач Халид Бешлић огласио се поводом смрти познате Бањалучанке Мајде Арнаутовић, која је у цијелом региону била позната као највећа обожаватељка Здравка Чолића. Мајда је преминула у 61. години у сриједу увече, а сахрањена јуче у Бањалуци. Остаће запамћена као највјернији посјетилац свих Чолиних концерата, али и по ведром духу којим је дочекивала и бројне друге музичке звијезде на њиховим наступима.

Бешлић се присјетио како је упознао Мајду на једном од његових првих наступа пред бањалучком публиком.

- Први пут сам је срео давно, када сам почињао да пјевам. Она је већ тада долазила на Чолине концерте, али послије је и мене завољела и почела да долази на моје наступе - каже Бешлић.

Прошле године имала је мождани удар, а њено име заведено је међу око 700 имена његових највећих обожавалаца из бивше Југославије и иностранства на интернет страници фанова Здравка Чолића.

Тамо је уписано: Мајда Арнаутовић, рођена 4. маја 1956. године. Пребивалиште - Бањалука, занимање кројачица, омиљене пјесме: "Једина", "Маслинасто зелена", "Кад би моја била". И ријечи: "Волим га највише на свијету, а и он мене воли највише".

Увијек је истицала да је Чолић био и остао њен најдражи пјевач и прва љубав иако је лично познавала и друге естрадне личности са простора бивше Југославије.

- Моја приврженост Чоли и његовој музици траје од 1978. године. Тада ме с њим упознао Кемал Монтено, а Здравко је био и остао културан, фин и савршен мушкарац. Појава! Зато не бих поднијела да не одем на његов концерт - испричала је Мајда прије неколико година.

Посебно је била поносна на изреку: "Коме Мајда на концерт донесе цвијеће, тај је звијезда".

Здравко Чолић јуче је цијели дан провео у студију снимајући, што нам је потврдила његова портпаролка Маша Самарџијски. 

Пјевач групе "Легенде" Иван Милинковић испричао је да сваки долазак у Бањалуку памти и по Мајдином срдачном дочеку.

- Мајда је била добродушна, пуног срца. Исијавала је задовољство и срећу и дочекивала нас увек расположена. Растужио сам се кад сам чуо да је умрла. Долазила је на сваки наш концерт у Бањалуци. Песма је обележила и њен живот и нама музичарима је била џокер у рукаву на наступима. Својом игром на концертима покретала је и друге људе на плес - каже Милинковић.

Добила поклон од Чоле

Мајда је била на стотинак Чолиних наступа и увијек у првим редовима, па је и популарни пјевач већ био навикао да га дочекује са осмијехом и цвијећем. Чувала је све његове плоче, касете, компакт и ДВД дискове, фотографије, постере. Хвалила се како зна Чолине пјесме, а прије неколико година пјевач јој је поклонио мобилни телефон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана