Отишао по хљеб и остао без уштеђевине

Горан Обрадовић
Отишао по хљеб и остао без уштеђевине

Вукосавље - Полиција трага за непознатим особама које су из породичне куће Славка Добрића (77) у селу Јакеш код Вукосавља украли више од 30.000 марака и ваучер за поплављене у вриједности 3.900 марака.

У Центру јавне безбједности Добој су рекли да је крађа почињена у уторак око шест часова.

- Лопови су обили улазна врата на кући и послије преметачине откинули катанац на сандуку и украли црну торбу. Према изјави власника у торбици се налазило око 35.000 марака у разним апоенима и валутама - потврђено је у ЦЈБ Добој.

Извор близак истрази испричао је да је неко од лопова морао познавати Добрића, јер је знао његове навике и да у кући има новца.

- Полиција претпоставља да су лопови дошли рано ујутру и да су знали да Добрић свако јутру рано ујутру иде у продавницу и чекали су док не оде. Затим су ушли у кућу испретурали ствари, узели новац и побјегли - рекао је наш извор.

Добрић је јуче испричао да је у уторак ујутру устао рано и око шест часова отишао је у продавницу која је удаљена неколико стотина метара да купи хљеб.

- Из продавнице сам се вратио послије пола часа и чим сам дошао до куће видио сам да су обијена улазна врата, одмах сам знао шта се десило. Кад сам ушао прво сам отишао до собе гдје је био сандук у којем сам крио новац и видио сам да је откинут катанац. Ту сам крио око 8.100 евра, 15.000 марака као и бон од поплава на којем је било 3.900 КМ - рекао је Добрић.

Он је појаснио да живи сам, јер му је супруга давно умрла, као и да комшиница која живи у његовој близини ништа није видјела.

- То је новац који је уштедјела моја покојна супруга када смо продали неке њиве у Подновљу. То је новац који ми је требао послужити док сам жив и да оставим за сахрану, а сада сам остао без свега и од овог ћу се тешко опоравити - испричао је Добрић.

Према његовим ријечима током мајских поплава вода му је била ушла у кућу преко метар и од ваучера је купио лежај, а на прољеће је планирао да реновира кућу.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана