Њујорк у знаку српске културе и традиције

Јелена Цвијановић
Њујорк у знаку српске културе и традиције

Београдски дизајнер Ђорђе Тамбурић, у свијету моде познат као Џорџ Стајлер, представио је своју колекцију на Њујоршкој недјељи моде (New York Fashion Week).

У организацији агенције "Aer Hearts Fashion" ревија је у недјељу одржана у предивном амбијенту најстарије синагоге у Њујорку, у који су се фантастично уклопиле уникатне креације. Колекцијом су доминирали трикотажа, ручно рађени капути, али и сценски костими. Посебну пажњу публике привукле су креације које је Стајлер дизајнирао у сарадњи са компанијом "Сирогојно стајл" из Србије. Ручно рађени мотиви на јакнама инспирисани су српском традицијом, а на једном од модела могао се видјети и Храм Светог Саве.

- Са задовољством сам прихватио учешће на Њујоршкој недељи моде јер је то највећи модни центар у Америци. Након успешних ревија у Лос Анђелесу, представио сам се и њујоршкој публици. Веома сам задовољан реакцијама на ревију и драго ми је што сам представљао Србију на овако великом догађају - истакао је за "Глас Српске" Стајлер, који је познат управо по промовисању српске културе и традиције у свијету.

Стајлер додаје да је и у овој колекцији сарађивао са мексичким дизајнером Џимијем Гарсиом.

- Он је креирао оглавља и круне, а једну од креација носила је  и српска манекенка Тара Шљукић - истакао је Стајлер.

Иначе, Тамбурићев бренд "Џорџ Стајлер фешн" постоји нешто више од пет година и он је српски дизајнер са највећим бројем интернационалних ревија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана