Најбесмисленији разлози зашто су глумци одбили легендарне улоге

index.hr
Најбесмисленији разлози зашто су глумци одбили легендарне улоге

Понекад је тешко претпоставити да ли ће неки филм бити хит или потпуни промашај.

Да вам је неко рекао да намерава да сними филм у којем се појављује велико стабло чији је најбољи пријатељ наоружани ракун, вjероватно бисте помислили да се ради о лошој шали. Међутим, пропустили бисте један од најбољих Марвелових филмова, изванредне "Чуваре галаксије".


Лако је бити генерал послије битке, али је забавно читати о сулудим разлозима због којих су неки глумци одбили улоге у незаборавним филмовима.

Шон Конери у "Господару прстенова"

Када му је агент доставио сценарио за "Господара прстенова", легендарни Шон Конери одбио је улогу Гандалфа у популарној трилогији јер није разумио о чему се ради. Иако је у џеп могао да стрпа 10 милиона долара, Конери је касније своју одлуку прокоментарисао слиједећим речима: "Прочитао сам књигу. Прочитао сам сценарио. Погледао сам филм. Још ништа не разумијем".

Пирс Броснан у "Бетмену"

Један од глумаца који је требало да заигра Бетмена у култном филму Тима Бартона из 1989. одбио је улогу јер је сматрао да ће изгледати смијешно у костиму. Наиме, Бартон је желио да ангажује Броснана, који га је одбио. Броснан се касније током разговора с фановима присјетио тренутка када му је режисер показао како ће изгледати костим: "Било који мушкарац који носи гаће преко панталона не може да буде схваћен озбиљно".

Џон Траволта у "Чикагу"

Траволта једноставно има велике проблеме с бирањем правих улога. У случају хваљеног мјузикла, проблем је била мизандрија. Када му је Харви Вајнштајн понудио улогу Билија Флина (и то неколико пута), Траволта ју је упорно одбијао. Глумац је претпоставио да се представа према којој је филм настављен "врти око гомиле жена које мрзе мушкарце".

Еди Марфи у "Истеривачима духова"

Легендарни комичар мислио је да ће филм бити тотална бесмислица (што је и био, али је био забавна и успјешна бесмислица). Током снимања изванредног "Кола среће", Ден Ајкројд, који је оптерећен духовима, рекао је Марфију да би управо он био одличан за улогу Винстона Зедемора у филму о истраживачима паранормалног. Еди је рекао: "Ово звучи као с**ње".

Еминем у "Елизијуму"

Славни репер стварно воли Детроит. Режисер Нил Бломкамп је за свој филм желио да ангажује Еминема, који је требало да се појави у улози Макса да Коста. Оно што није знао јесте да репер има праксу да одбија улоге које се не снимају у његовом граду, Детроиту.

Френк Синатра у "Прљавом Харију"

Један од најпознатијих филмова свих времена би био потпуно другачији да се у главној улози појавио славни пјевач, али на сву срећу, Синатра је учинио све да се извуче из филма. Наиме, током снимања "Манџуријског кандидата", Синатра је сломио зглоб. Иако се то догодило десет година раније, Синатра је рекао да би му "пиштољчина (огромни магнум) стварала проблеме током снимања". Рекао је да не може да га подигне.

Том Круз у "Едварду Маказоруком"

Понекад постоји превише сувишних питања, а у случају Бартоновог језивог класика, та питања постављао је Круз, који једноставно није могао да схвати лик, као и то како се носи са свакодневним активностима. Постављао би питања како Едвард иде у тоалет и како је свих тих година живео без хране. Крузу је превише ствари било нејасно, а Бартону су на крају присјесела питања, па је одлука на крају пала на далеко мање љубопитљивог Депа.

Вил Смит у "Одбјеглом Ђангу"

Постоји разлог зашто су Тарантинови филмови углавном одлични, а филмови Вила Смита углавном безначајни. Наиме, када му је Тарантино понудио улогу, Смит је инсистирао на томе да управо он буде тај који ће убити Калвина Кендија. Исто тако, желио је да у филму буде заступљено мање насиља (лоша идеја), а много више љубавне приче (још гора идеја). Џејми Фокс није имао такве захтјеве.

Расел Кроу у "Икс-Мену"

Славни "Гладијатор" био је први избор Брајана Сингера за улогу Вулверина. Међутим, постојао је један проблем - Гладијатор. Максимус је на свом оклопу имао вука, а вук га је пратио и на ратишту. Кроу је страховао да ће му то донети превише понуда у филмовима о вуковима. Звучи глупо? Кроу се очигледно није ни трудио да смисли бољи изговор да одбије улогу.

Џон Кенди у "Истеривачима духова"

Постоји неко ко је имао бизарније захтјеве од Вила Смита. Када је Иван Рајтман понудио Кендију улогу Луиса Тулија (игра га Рик Моранис), глумац је имао идеју да Тули треба да има њемачки нагласак и да би у сваком тренутку поред себе требало да има два њемачка овчара. Укратко, чиста супротност од онога како се понио Расел Кроу. Рајтман је на то реаговао тако што се лагано удаљио и само рекао: "Жао ми је, Џоне. Можда слиједећи пут".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана