Меркјури и Џексон, најзад у дуету

Rolling Stone
Меркјури и Џексон, најзад у дуету

Тридесет пет година након почетка рада на песми "There Must Be More to Life Than This" састава Queen, на којој глас са Фредијем Меркјуријем укршта Мајкл Џексон, коначно ће бити званично објављена.

Песма ће се наћи на компилацији "Queen Forever" иза које највећи делом стоји продуцент Вилијам Орбит, а која ће бити објављена 10. новембра, пише "Rolling Stone". Међутим, већ сада на јутјубу можете преслушати Орбитову верзију будућег хита на којем певају Меркјури и Џексон.

" There Must Be More to Life Than This " је пјесма коју су Мајкл Џексон и Фреди Меркјури снимили током рада на албуму "Hot Space". Ипак, заједничка верзија никада није објављена, па је Меркјури објавио пjесму на свом првом соло албуму "Mr. Bad Guy" 1985. године.

Вилијам Орбит, најпознатији по раду на Мадонином хваљеном албуму "Ray of Light", каже да је при првом слушању заједничке верзије у студију био одушевљен емоцијом коју су изнијели музичари.

"Чути вокал Мајкла Џексона било је тако узбудљиво. Тако јасан, тако кул и дирљив, као да је пјевао уживо поред мене у студију", наводи Орбит. "Са Фредијевим вокалом одмах поред, моје дивљење талентима попело се на виши ниво."

За разлику од Меркјуријеве соло верзије која је била знатно огољенија, Орбит је додао гудаче, гитаре и много више енергије. Уз пјесми "There Must Be More to Life Than This", на овој компилацији наћи ће се још неколико нових верзија старих пјесама.

Нови живот добила је пјесма "Love Kills" коју је Меркјури снимио за рестаурирану верзију филма "Метрополис" из 1984. године.

"Скинули су цијелу диско продукцију и урадили прави, традиционални Queen аранжман", наводи Адам Ламберт који је ускочио у Меркјуријеве ципеле током недавних наступа групе Queen. "То је невјероватна пјесма, веома драматична и моћна, са прелепом мелодијом."

Најављена компилација "Queen Forever" биће упуштена у продају као CD са 20 пjесама, или као двоструко издање са 36 пjесама. Осим хитова као што су "We Will Rock You" или "Bohemian Rhapsody", у коначан избор ушле су и мање познате песме "Mother Love", "The Miricle" и "Drovse".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана