Легендарни Крафтверк крајем фебруара у Београду и Сарајеву

Легендарни Крафтверк крајем фебруара у Београду и Сарајеву 04.02.2018 08:53 | Срна

Београд - Један од најзначајнијих бендова у историји музике, електро-пионири "Крафтверк" наступају 24. фебруара у београдској "Арени", а дан касније у сарајевској "Скендерији".Наступи у Београду и Сарајеву долазе након изузетно успјешне светске турнеје 3-Д концерата овог веома утицајне њемачке групе.


Спајајући музику и перформанс, "Крафтверк" 3-Д концерти представљају потпуно умјетничко дјело.

Мултимедијски пројекат "Крафтверк" покренули су 1970. године РалФ Хитер и Флоријан Шнајдер. Поставили су свој електронски "Клинг Кланг" студио у Дизелдорфу, у Њемачкој, гдје су осмислили и продуцирали све "Крафтверк" албуме.

До средине седамдесетих година прошлог вијека група "Крафтверк" остварила је међународну славу на основу својих револуционарних електронских "звучних крајолика" и музичких експеримената са роботиком и другим техничким иновацијама.

Својим визијама будућности, група "Крафтверк" створила је звучну подлогу за дигитално доба 21. вијека.

Њихове композиције, које користе иновативне технике, синтетичке гласове и компјутеризоване ритмове, имале су огроман утицај на међународном нивоу и у читавом низу музичких жанрова - од електро музике до хип-хопа, од техна до синтпопа.

На свом првом сарајевском концерту један од најзначајнијих бендова у историји популарне музике наступиће у двије поставе.

Публику 25. фебруара у дворани "Мирза Делибашић" на концерту "Крафтверка" очекује аудио-визуелни шоу до сада невиђен у БиХ који ће осим врхунског звука одликовати и најсавременија 3-Д технологија која ће бити кориштена за 3-Д ефекте, омогућавајући потпуно уживање у овом аудио-видео спектаклу.

Концерт у Сарајеву организује агенција "Грамофон", а "Крафтверк" у БиХ долази након концерата у љубљанској дворани "Тиволи" и београдској Арени, а прије концерта који ће одржати у Скопљу.

Врхунска продукција која прати "Крафтверк" на турнеји долази са конвојем камиона опреме и 18 метара широким видео зидом, уз разгласну и расвјетну опрему што обећава јединствен и непоновљив концертни доживљај за који ће посјетиоци на улазу у дворану добити 3-Д наочале.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица