Хиљаде људи донијело одличну енергију на Демофест

Мирна Пијетловић
Хиљаде људи донијело одличну енергију на Демофест

Фестивалска еуфорија осјетила се истим интензитетом и девету годину заредом на музичком догађају године, истинском бренду Бањалуке, "Демофесту" који је почео у четвртак увече на тврђави Кастел експлозијом добре музике и посјетом неколико хиљада људи.

Публика, која је у Бањалуку дошла готово из свих земаља региона, у рекордном року испунила је готово сваки педаљ фестивалског простора.

Цјелокупан, препознатљиво добро организован амбијент "Демофеста" и одлична подршка публике пред бином, дали су вјетар у леђа демо бендовима да својих неколико минута искористе на најбољи могући начин.

Између 17 бендова, који су наступили прво вече, стручни жири је одабрао шест њих који ће се наћи у великом финалу. То су састави "Летарг" из Копривнице, "Siene" из Загреба, "ЕоТ" из Карловца, "East Time " из Фоче и Сарајева, "Дегенеза" из Београда, те бањалучки "Kyo". Док је жири "вијећао" о првим финалистима, наступио је састав С.К.А., који је прошле године освојио треће мјесто на "Демофесту".

Када се еуфорија због проглашења најбољих смирила, дошло је вријеме и за ревијалне наступе група "Даб Пистолс" и "Хладно пиво" који су сваки на свој начин показали зашто су суверени владари сцене толики низ година.

Оба бенда су константно комуницирала са публиком, која им је узвраћала константним плесом, пјевањем углас и овацијама, што је допринијело амбијенту свјетских концерата.

Кекин се обратио и такмичарима, те их подсјетио да је и "Хладно пиво" на почецима своје каријере наилазило на неуспјехе и негативне коментаре.

- Зато желим да поручим свима који неће бити у финалу да се држе своје приче и буду упорни - поручио је фронтмен "Хладног пива" уз овације посјетилаца.

Прво фестивалско вече је тако понудило једно од најбољих отварања од покретања "Демофеста", а тежак задатак да надмаше овакву атмосферу имали су "The Sisters of Mercy", "Коља и Гробовласници", "Резерве" и преосталих 15 такмичарских бендова.

Фестивал ће бити затворен вечерас (субота) проглашењем најбољих бендова, те ревијалним наступима бендова "Мандо Диао" и "Бомбај штампа". Генерални спонзор деветог "Демофеста", који поред музичког публици нуди и богат пратећи програм у Дому омладине, је "нектар" пиво, пријатељ фестивала је и ове године компанија "м:тел", док је званични телефон фестивала "Huawey П9".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана