Група Siene из Загреба побједник Демофеста, награда новинарки Гласа Српске

Срна
Група Siene из Загреба побједник Демофеста, награда новинарки Гласа Српске

Бањалука - Загребачка група "Siene" побједник је Деветог регионалног фестивала демобендова "Демофест" у Бањалуци. Овај бенд добио је прилику за снимање и продукцију албума у вриједности 5.000 евра, саопштено је из организационог одбора фестивала.

За освојено друго мјесто на фестивалу, који је завршен синоћ, музичка група "Дегенеза" из Београда освојила је бинску опрему у вриједности 2.000 евра, док је бинску опрему од 1.000 евра добила трећепласирана група "Летарг" из Копривнице.


Награда "Плави бас", која се додјељује најбољем басисти у сјећање на Игора Кашиковића Калета, уручена је Маји Коларић из бенда "ЕоТ".

Компанија "Џек Денијелс" поклонила је брендирану гитару Давиду Сеферовићу из групе "Дегенеза", као најбољем гитаристи у такмичарском програму, док је за најбољег новинара фестивала проглашена Мирна Пијетловић из "Гласа Српске", која је од компаније "М:тел" добила лаптоп.

Након наступа свих финалиста и уручења индивидуалних награда, получасовном свирком прошлогодишњег побједника Демофеста, групе "Норд", отворен је ревијални дио програма, у којем су публику до раних јутарњих часова забављали чланови група "Мандо Диао", "Бомбај штампа" и "ЗАА".

Генерални спонзор деветог Демофеста су Бањалучка пивара и "Нектар" пиво, пријатељ фестивала и ове године је компанија "М:тел", док је званични телефон фестивала "Хуавеј П9", креиран у сарадњи са компанијом "Лајка".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана