Фестивал 84” оправдао висока очекивања публике

Александра Маџар
Фестивал 84” оправдао висока очекивања публике

Први "Фестивал 84”, нови члан "Егзитове" регионалне породице послије два дана музичког маратона, судећи по реакцијама извођача, атмосфери, може се рећи да је стао у ред најмасовнијих зимских фестивала на свијету кроз који је проплесало 20.000 љубитеља електронског звука.

На "Олимпик" главној бини  у суботу увече фестивалска грозница  почела је уз сет ди-џеја Саид5, да би се наставила у жестоком фазону уз рокенрол миљенике региона, култни "Ван Гог". Хитови су се ређали, а публика их је углас пјевала у атмосфери која је подсјећала на стадионску!

- Јахорина је богатија за један нови осмех. Овде сада имамо фантастичне нове пријатеље, породицу која води рачуна о музици и новим трендовима. Драго ми је да смо део овог премијерног издања "Фестивала 84". Радујем се и надам да ће ово дружење на Јахорини постати традиција – истакао је Ђуле из "Ван Гога", коме је ово био први долазак на Јахорину.

Када је сцену напустио овај култни домаћи бенд, крцата монтажна хала одјекивала је потом јаким рифовима и бритким стиховима британских активиста.

- Дошли смо из зиме у зиму, али нам је лијепо на Јахорини иако нам је зима мало досадила. Свирали смо на "Егзиту" и подржавамо екипу овог фестивала – казао је гитариста бенда Steve Chandra Savale прије наступа.

Публика на Балкану, истиче он, добро разумије оно што они поручују кроз своју музику. И то им, додаје музичар много значи.

Послије наступа "Asian Dub Foundationа", на бини се појавио британски дуо "Сигма", који је претходних година освојио главне бине "Егзита" и Сиа денс фестивала. Након изузетно енергичног сета, који је публику довео у стање транса, високу љествицу у правом олимпијском духу достигли су и руски хит продуценти Филатов&Карас, док су Махмут Орхан и Бурак Џетер у високом стилу завршили сјајну журку на главној бини, која ће се још дуго препричавати. Забава се након тога преселила у клуб хотела "Бистрица", гдје су Младен Томић и Синиша Тамамовић неуморно предводили публику све до пријеподневних часова.

Опроштајна журка

Част да направе опроштајну журку на "Адико" бини имали су култни амерички ди-џеј и продуцент Ерик Клотије, који је на Јахорину стигао након што је у Берлину затворио легендарни клуб "Трезор", а подршку у овом великом задатку дао му је најпознатији афтер парти тандем, бањалучко-сарајевска комбинација коју сви знају под именом - After Affair. С опроштајном журком и званично је завршен први "Фестивал 84", који већ од прве године игра у највишој свјетској лиги, а с овим резултатом идуће године такмичиће се и за престижне европске фестивалске награде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана